HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý po zlatu: Vždycky je příjemné vyhrát

Jako kapitán dovedl české hokejbalisty nad 35 let ke zlatu na domácím Mistrovství světa. Václav Skuhravý si tak do své bohaté kariéry zapsal další cenný úspěch, sám ho ale příliš nepřeceňuje. „Je příjemné vyhrát. Je to ale něco jiného než hokej,“ uvedl skromně energetik, který načne na západě Čech i další extraligovou sezonu.

Do sobotního finále šli Češi s turnajovou bilancí pěti výher a jedné porážky. Jedinou ztrátu na šampionátu zaznamenali právě proti Kanadě, zámořskému soupeři v boji o zlato. „Před zápasem jsme si říkali, že jsou k poražení. Řekli jsme si chyby, které jsme udělali v tom prvním zápase a v tom druhém jsme je eliminovali. Důležité bylo, že jsme dali první gól,“ narazil Skuhravý na fakt, že se domácí ujali vedení v zápase o zlato již po devíti sekundách hry.

Kanaďané se drželi, až do poloviny zápasu ztráceli jediný gól, pak však po dvou slepených gólech začali působit trochu odevzdaně. Kapitán národního týmu ale viděl příčinu trochu někde jinde. „Myslím si, že toho už měli dost. Hráli na tři pětky, k tomu měli další zraněné hráče. My jsme ze začátku hráli na čtyři formace, na tři jsme to stáhli až od začátku druhé třetiny. Měli jsme pak asi víc sil než oni,“ uvedl zřejmě rozhodující faktor utkání.

Ústecký šampionát připadl na první červnový týden, tedy na dobu, kdy jsou energetici už naplno zapojení do letní přípravy. „Bavil jsem se s Martinem (Pešoutem – pozn. redakce), byli jsme domluvení, že mě na ten týden pustí. Když se tahle akce domlouvala v zimě, tak jsem ani nevěděl, jestli ještě budu pokračovat v kariéře,“ dodal Skuhravý, že s uvolněním na světovou akci neměl v klubu sebemenší problém a zároveň tak potvrdil, že si hokejovou kariéru ještě minimálně o jeden rok prodlouží.

Nebral tak hokejbalový šampionát i jako možnost, jak se na chvíli vymanit z tvrdé letní dřiny? „Byla to určitě příjemná změna, Trochu rozbiješ ten stereotyp a děláš něco jiného. Náročné to ale bylo, i když se to nedá moc srovnávat,“ uvedl k fyzické náročnosti pro Čechy zlatého turnaje.

Devětatřicetiletý matador se v pondělí znovu zapojí to letní přprpavy A-týmu. Ten v nadcházejícím týdnu čeká dvoufázové soustředění v domácích podmínkách.