HC Energie Karlovy Vary

Energetici dohnali ztrátu a v Chebu remizovali

Ve druhém díle letní fotbalové tour uhráli karlovarští hokejisté pomyslný bod na stadionu Hvězdy Cheb. V utkání hraném na pozadí světového šampionátu energetici rychle prohrávali o dvě branky, podařilo se jim však srovnat krok na konečných 4:4. Góly Energie obstarali Václav Skuhravý, Ondřej Beránek, Jakub Flek a Marek Švec. Po utkání si hráči s fanoušky užili autogramiádu.

Cenná remíza se čtvrtým týmem letošního karlovarského krajského přeboru se nerodila lehce. Energetikům nevyšel začátek a po deseti minutách prohrávali 0:2 po dvou smolných gólech. Ve 3. minutě si nešťastně poslal míč do vlastní branky Václav Skuhravý, o sedm minut později propadl míč do karlovarské svatyně po tečované ráně domácích fotbalistů.

Energetici se vrátili do hry o vítězství v 17. minutě. Václav Skuhravý prošel s míčem až k pokutovému území, narazil si míč s Beránkem a po střílené přihrávce od Tomáše Závorky sám před brankářem nezaváhal a poslal míč k pravé tyči. O pět minut později už bylo vyrovnáno. Rychlý brejk hostů založil Kohout, který poslal dopředu Fleka, ten parádní přihrávkou vyslal do úniku Ondřeje Beránka, jenž neomylně zavěsil.

V 36. minutě dokonali energetici obrat. Beránek unikl po pravém křídle a dostal se až před domácí branku, chytře však poslal míč pod sebe na dobíhajícího Jakuba Fleka, který uklidil míč pohodlně pod břevno. Do kabin se šlo ale za vyrovnaného stavu. Minutu před koncem znovu udeřili domácí, když po přízemním centru z pravé strany šikovně tečoval míč do hostující branky jeden z chebských fotbalistů.

Deset minut po změně stran šli do vedení znovu hosté. Závorka přízemním centrem z pravé strany našel Beránka, který lehce přiťukl Marku Švecovi, který usměrnil míč do chebské branky. Utkání však přesto nemělo vítěze. V 69. minutě si domácí vyměnili míč na hranici pokutového území a parádní ranou z 18 metrů vyrovnali.

Ohlasy po utkání

Víťa Janda (Hvězda Cheb): Krásný výsledek 4:4 musel potěšit každého diváka, jak fanouška Hvězdy, tak fanouška Karlových Varů. Spousta branek, krásné akce, fanoušek musel být spokojený.

Dávid Gríger (HC Energie): „Myslím si, že to nebylo vůbec špatné, neuřízli jsme si ostudu. Věřím, že se diváci dobře bavili.