HC Energie Karlovy Vary

Energii vypomůže již v úterý David Balázs, dohodnut střídavý start i s dalšími hráči

Zajímavý návrat do hokejových Karlových Varů přichystal poslední den přestupního termínu. Energetiky totiž ve zbývajících čtyřech zápasech do reprezentační přestávky posílí na střídavý start zkušený útočník David Balázs (na snímku). Na samý závěr ledna se udály i další dílčí změny v kádru. Na hostování do konce sezony odchází do Chomutova Atvars Tribuncovs a David Hájek. Až do dubna 2011 bylo vyřízeno hostování s možností střídavého startu do stejného klubu členu širšího kádru Tomáši Brňákovi. V případě potřeby mohou opačným směrem vypomoci chomutovské hvězdy Duda, Kraft, Procházka a nově též brankář Chábera. Podrobnosti a informace o dalších střídavých startech naleznete uvnitř článku.
Karlovy Vary získaly pro závěr letošní sezony možnost využít několik hráčů z prvoligových klubů, a to formou střídavých startů. V rámci dlouhodobé spolupráce s chomutovským KLH může Energie v případě nouze využít služeb útočníků Dudy, Krafta a Procházky. Nově byl vyřízen střídavý start i pro brankářskou jedničku Chomutova Jana Cháberu.

Z Kadaně se může příležitostně k energetikům vedle kmenových hráčů Karlových Varů (např. Jakub Bauer, Tomáš Rohan, Cyganov, Schmidt a další) připojit i zkušený útočník David Balázs. A právě pětatřicetiletý forvard se v dresu Energie objeví již v nejbližším utkání proti pražské Spartě. „David podává po celou sezonu v Kadani velmi dobré výkony. Měl by naskočit již v úterý. Pokud bude jeho výkonnost odpovídající, měl by s naším týmem zůstat až do začátku olympijské přestávky,“ doplňuje podrobnosti k posile útočných řad GM Energie Miroslav Vaněk. Z Kadaně může být povolán také obránce Szakal.

Stejně jako v nedělním zápase v Třinci může Energii i nadále pomáhat střelecký příslib budoucnosti Vít Budínský, který po celou letošní sezonu nabírá zkušenosti s dospělým hokejem v Hradci Králové. Střídavě může v Karlových Varech naskočit taktéž kanonýr z Jihlavy Tomáš Čachotský. Ve stejném klubu letos působí rovněž karlovarský brankářský talent Marek Benda, jenž je také připraven pro střídavou službu ve svém domovském klubu.

Trenéři Energie mají k dispozici i hráče z karlovarské juniorky (zejména brankář Hruška a obránce Martin Rohan), na střídavý start je připraven dále obránce Kamil Černý, aktuálně působící v prvoligovém Táboře.

Dočasné odchody, Zaťovič a Zjuzin do konce sezony mimo hru

S karlovarskou kabinou se alespoň na určitý čas loučí lotyšský obránce Atvars Tribuncovs. Ten bude do konce sezony hostovat v Chomutově. Ve druhém celku tabulky první ligy již na hostování působí i David Hájek. Ten podle nové dohody na severu Čech zůstane rovněž do konce sezony s případnou možností střídavého startu do Karlových Varů.

Taktéž na hostování, ovšem až do konce sezony 2010/2011 míří do Chomutova také Tomáš Brňák. Slovenský bek nastupoval v úvodu letošního ročníku v karlovarském áčku, později se ale přesunul do Kadaně.

V karlovarském dresu se letos již pravděpodobně neobjeví ani útočníci Zaťovič a Zjuzin, které ze hry vyřadila zranění.

Cílem je jednoznačně postup do předkola, říká GM Vaněk

K dílčím zásahům do kádru se vyjadřuje generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk: „Cílem pro posledních šest kol základní části je jednoznačně postup do předkola play off. Tyto kroky směřují k tomu, abychom měli k dispozici dostatečně široký kádr pro případ zranění nebo nemocí našich kmenových hráčů.“

Zajímavým tématem je také rostoucí spolupráce s geograficky velmi blízkým Chomutovem. „Spolupráce by měla nabrat hlavní směr v následující sezoně. Velmi rádi bychom s Chomutovem uzavřeli dohodu o společné farmě v Kadani. Je pro nás velice důležité, abychom mohli naše mladé hráče umisťovat do kvalitního týmu. Přechod talentovaných hráčů z juniorů do seniorské kategorie je totiž mnohdy hodně složitý,“ vysvětluje.

Jedním dechem ovšem dodává, že tyto plány nemění nic na široké a dlouhodobé spolupráci s hokejovým klubem v Sokolově. „Spolupráce s Baníkem Sokolov pro nás zůstává nadále velmi důležitá. Hráči, kteří se neprosadí v první lize, budou dále nastupovat v dresu Sokolova ve druhé lize. Stejně, jako je tomu v posledních letech zvykem. Stejně tak poběží i dlouhodobá úzká spolupráce v mládežnických kategoriích,“ doplňuje.