HC Energie Karlovy Vary

Páťáci Energie bronzoví na domácím turnaji

V neděli 29. srpna 2010 se v KV Areně konal 1.ročník turnaje 5. tříd o Karlovarský pohár v ledním hokeji. Celodenního turnaje se zúčastnili páťáci týmů Slavia Praha, HC Plzeň 1929, Meteor Třemošná, SK Kadaň a samozřejmě i naděje pořádajícího klubu Energie Karlovy Vary. Vítězem turnaje, který se hrál systémem „každý s každým“, se stali hráči Slavie Praha před kluky z Plzně 1929. Třetí místo nakonec vybojovali karlovarští borci vedení trenérem Zdeňkem Novákem (na menším snímku). Fotografie z turnaje od pana Zdeňka Nádvorníka naleznete ve fotogalerii.
Mladí energetici měli před posledním zápasem nelehkou úlohu. Pohled na tabulku před závěrečným utkáním turnaje jasně napovídal, že pokud domácí chtějí pomýšlet na medaili, nezbývá než porazit pražskou Slavii, která doposud procházela turnajem bez zaváhání.

Po téměř heroickém výkonu a přes veškerou únavu po celodenním zápolení kluci vydřeli těsné vítězství 1:0! Rozhodující branku vstřelil symbolicky v 19. minutě hráč s číslem 19 na zádech Radek Prošek. Závěrečný nápor červenobílých domácí ubránili i díky výkonu brankáře Dominika Hegera, který ještě 25 sekund před koncem zneškodnil únik jednoho ze slávistů a tím udělal bronzovou tečku za skvělým a nervy drásajícím soubojem. Pochvalu za obětavý výkon v tomto utkání však zasluhují všichni borci v zelenobílém!

Po závěrečné siréně nastala celkem kuriózní situace. Z výhry a celkového 3. místa se radovali energetici a po chvilce zklamání začali celkové vítězství v turnaji oslavovat i slávisté.

Závěrem bych chtěl tímto poděkovat klubu HC Energie a KV Aréně, jakožto i rodičům a přátelům klubu. Bez jejich ochoty a pomoci by se tento pěkný turnaj těžko podařilo uspořádat.

Jaroslav Novotný

Konečné pořadí turnaje pátých tříd

1. Slavia Praha 8 bodů
2. HC Plzeň 1929 7 bodů
3. HC Energie Karlovy Vary 6 bodů
4. Meteor Třemošná 4 body
5. SK Kadaň 0 bodů

Zápasy HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary - SK Kadaň 8:2
HC Energie Karlovy Vary - Plzeň 1929 0:5
HC Energie Karlovy Vary - Třemošná 1:1
HC Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 1:0

Soupiska 5. třídy HC Energie Karlovy Vary (ročník 2000)

Fuksa Gaston, Heger Dominik, Radosta Jan, Jílek Tomáš, Cankov David, Maloušek Jaroslav, Pašek Ondřej, Vávra Lukáš, Zrnová Kateřina, Šťastný Patrik, Kořán Petr, Čechlovský Jiří, Šik Otakar, Bernáth Filip, Doubek Martin, Urbánková Pavla, Novotný David, Matoušková Sabina, Prošek Radek, Zázvorka Radek, Rozhon Petr, Bubeliny Tomáš, Jiskra Vít, Ptáček Jakub