HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Sáblík opět energetikem

Trenéři karlovarské Energie budou moci opět spoléhat v brance na dvojici Lukášů. Mensatorovi přichází krýt záda Lukáš Sáblík, který v lázeňské metropoli působil ještě v minulé sezoně. „Momentálně jsme v situaci, kdy potřebujeme někoho zkušeného,“ uvedl generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk. Pětatřicetiletý gólman přichází ze slovenského Zvolena do konce letošní sezony.

Vedení klubu hledalo náhradu za Dušana Salfického, který se přesunul do Pardubic. „Dohoda mezi Ústím a Pardubicemi vznikla už v létě před sezonou. Východočeši uvolnili do Ústí nějaké hráče a dopředu počítali se službami Dušana Salfického. Do té dohody jsme se snažili vstoupit, ale Pardubice byly neúprosné. Proto jsme začali hledat náhradu,“ vysvětlil manažer Vaněk.

Náhrada se nakonec našla ve Zvolenu. Ze slovenské extraligy přichází Lukáš Sáblík, jenž působil v Karlových Varech od sezony 2003/04 až do konce loňského soutěžního ročníku. „Lukáš je zkušený brankář a takového momentálně potřebujeme. Navíc zná místní prostředí a jeho aklimatizace proběhne bez problémů,“ upřesnil generální manažer.

Kromě Mensatora a Sáblíka může trojice kormidelníků Kýhos, Pešout a Kněžický využívat i mladíky Bendu, Závorku a z juniorky také Habala. „Benda a Závorka pravidelně nastupují v první lize. Rozhodli jsme se je tam zatím ponechat. Co se týče mladého Habala, na něm stojí výkony juniorky. Každopádně na post brankáře máme dostatek hráčů,“ uzavírá Miroslav Vaněk.