HC Energie Karlovy Vary

Energie se představí na ledě vicemistra

Ve 4. kole Tipsoport extraligy zavítají energetici do Zlína, kde se jim v posledních letech příliš nedaří. Z posledních deseti utkání hraných na stadionu Luďka Čajky vyhráli Karlovarští jediný zápas. Po prohře s Mountfieldem ale Energie spadla na poslední místo tabulky, a jakýkoli bodový zisk tak pro ni je potřebný. Ani úřadující vicemistr ale nezačal sezonu nijak oslnivě, po třech utkáních má na kontě tři body. Zápas startuje v neděli od 17:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Novinky z tábora beranů

PSG loni zažilo velmi úspěšnou sezonu, když po vítězství v základní části zastavila jízdu Zlína až mistrovská Plzeň. V kvalitním kádru beranů tedy nebylo mnoha změn zapotřebí, a většinu hráčů se také podařilo udržet. Aktivní kariéru ukončil zkušený Martin Hamrlík, ve Zlíně skončil také obránce Tomáš Linhart, který nově obléká dres Ocelářů. Jakub Sedláček zamířil do KHL, řady gólmanů tak doplnil Libor Kašík, který zatím nastupoval spíše v nižších soutěžích, v předešlé sezoně v Olomouci. Jedničkou by ale měl být Tomáš Štůrala. Z Olomouce dorazil i mladý bek Tomáš Valenta. Další posilou do defenzivy je matador Jiří Marušák, který přišel z Pardubic.

V přípravě na nový ročník odehráli berani jedenáct utkání s bilancí čtyř výher, jedné remízy a sedmi porážek. Celkem se jim dařilo proti soupeřům ze Slovenska, porazili Skalicu, Piešťany a dvakrát Trenčín. Proti týmům z extraligy to už ale tak slavné nebylo. Zlín prohrál dvakrát z Vítkovicemi a nestačil ani na Třinec. Tipsport extraligu zahájilo PSG v Litvínově, kde domácí přetlačilo po samostatných nájezdech. Do nájezdů dospělo i první domácí utkání Zlína, proti Kladnu už ale žlutomodří neuspěli. Ve třetím kole prohráli na ledě Třince 3:0, a tak jim nyní patří v tabulce dvanácté místo. Zajímavostí je, že se tým Zlína v letošní sezoně ještě ani jednou nedostal do vedení, vždy dotahoval ztrátu soupeře, a dvakrát to dovedl až k bodům. Bude tento trend pokračovat i v nedělním utkání?

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield HK 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Šmach, Drtina, Grman, Látal J., Gulaši – Zaťovič, Hruška, Hovorka – Dlouhý, Balán, Látal M. – Doležal, Vlach, Flek – Koblasa, Kytnár, Tomeček

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Sestava ZLN: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý O. - Okál, Holík, Čech F. - Ondráček, Melenovský, Kubiš

Vzájemné zápasy 2010/2011

11. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:3
24. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 3:5
37. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 5:4 sn
50. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:3 sn

Vzájemné zápasy 2011/2012

10. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:3
23. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0
36. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1
49. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 2:3 pr.

Vzájemné zápasy 2012/2013

03. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:2
16. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:4
29. PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:1
42. HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 6:4

Nejvyšší vzájemná výhra

27.9.2002 | HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

5.10.2001 | PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 8:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články