HC Energie Karlovy Vary

Juniorka po bitvě porazila Stupino

MHL: HC Energie – Kapitán Stupino 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Vlčí smečka zvládla vyhrát druhé domácí utkání ze série Bobrujsk-Čechov-Stupino. Po sobotní prohře v nájezdech se dnes otočilo štěstí na karlovarské hráče a nerozhodný stav převrátili ve svůj prospěch. Rozhodující branku dal Juraj Bezúch. Energie nyní míří na venkovní trip. V sobotu hraje v Rize a v pondělí na ledě Petrohradu.
MHL, 8. kolo, po 23.9.2013
Karlovy Vary
Stupino
3:2
2:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7. Tomeček (Kohout), 14. Vachutka (Bezúch, Vrána), 55. Bezúch (Csamangó, Škvor) – 33. Semjonov, 44. Komarov (Pirogov). Rozhodčí: Michajevič – Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 3:8 + navíc Komarov (KST) 10 min. OT. Využití: 1:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Škvor, Dvořák, Šafář, Šimek, Troška, Bahounek, Adam – Bezúch, Vrána, Vachutka – Kohout, Gríger, Tomeček – Beránek, Gorčík, Csamangó – Rubeš, Osmík, Krliš
Stupino: Docenko – Kormečkin, Gončarenko, Lukijanov, Savčak, Lotěnkov, Bělov, Morozov – Semjonov, Jermolajev, Ivanov, Komarov, Semjonov, Rott, Subbotin, Porjadin, Uglov, Popovič, Kulikov, Misenjov, Pirogov

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hráči, úvodní šance měli Bezúch a Kohout. Druhý jmenovaný se dokonce dostal do samostatného nájezdu, jeho bekhendový pokus ale šel mimo bránu. Ve druhé minutě dal hlavní sudí Michajevič Energii možnost hrát první přesilovou hru, ta však skončila neúspěchem. V sedmé minutě se duo Kohout – Tomeček dostalo do přečíslení dva na jednoho a výsledkem byla úvodní branka. Kohout z levého křídla nahrál Vojtěchu Tomečkovi, který se prosadil střelou k tyči.

První perioda se Karlovým Varům opravdu povedla. Druhou početní výhodu zužitkoval po asistenci od Juraje Bezúcha Daniel Vachutka, jehož prudká střela proletěla kolem hlavy brankáře hostí a skončila v síti.

Stupino přišlo do druhé části z kabin pozdě, za což byl hráčské lavici udělen dvouminutový trest. V polovině této třetiny vystřelil Anton Semjonov, David Honzík jeho pokus vyrazil betonem, autor střely však do puku ještě sekl, a rázem to bylo 2:1. Branku ještě musel potvrdit videorozhodčí.

Pár minut po začátku posledního dějství byl vyloučen Sebastián Gorčík, který se provinil krosčekem. Hosté z východu tuto přesilovku využili, když se od modré čáry trefil Nikita Komarov. Jeho pokus skončil těsně nad pravým betonem Davida Honzíka. Karlovy Vary měly nadále jak herní, tak střeleckou převahu, ale zkrátka jim chyběl kousek šťestí.

Z prokletí energetiky vysvobodil až Juraj Bezúch, asistenci si připsal Štěpán Csamangó. Pět minut před koncem byl stav 3:2. Kapitán Nikita Komarov navíc ještě osmačtyřicet sekund před koncem inkasoval desetiminutový osobní trest, Stupino se přesto dostalo do útočné třetiny. Vyrovnávací branka ale především díky brankáři Honzíkovi nepřišla.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme byli minimálně dvě třetiny lepším týmem, naši hráči dobře plnili naše pokyny. Tlačili jsme se do brány a měli jsme také mnohem více střel, bohužel z toho byly pouze dva góly. Kdybychom v prvních dvou třetinách vstřelili víc branek, utkání bychom měli pevněji v rukách. Hráči byli upozorňováni na protiútoky soupeře a jejich přesilové hry, i přesto jsme bohužel nějaké chyby udělali a soupeř nás trestal. Z tohoto důvodu také ke konci utkání vznikaly komplikace. Hráčům ale musím poděkovat, že závěr zvládli, a utkání dovedli do vítězného konce.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | po 23.9.2013

Bezúch: Jsem rád, že mi to střílí!