HC Energie Karlovy Vary

Hovorka: Sráží nás především taktické chyby

Ještě loni rozdával hokejovou radost v holešovickém týmu. Po sezoně však kývl na nabídku karlovarské Energie, kde nastupuje v elitní formaci s Radimem Hruškou a kapitánem Martinem Zaťovičem. S výkony své formace však není dle vlastních slov vůbec spokojený. Ani dnešní výkon proti bývalému zaměstnavateli nebyl výjimkou.

Marku, Sparta vás porazila pětibrankovým rozdílem. Kde vidíte příčinu?
Hlavní příčinu vidím v naší taktické nevyzrálosti. V kabině si řekneme určité pokyny, které však dodržujeme pouze pár úvodních střídání. Začali jsme dobře, dokonce jsme tam měli jednu slibnou šanci, kterou jsem ale nedokázali využít. Poté přišla hrubá taktická chyba a Sparta ji dokázala dokonale využít. Následovala další chyba, další gól. Podařilo se nám snížit, ale... Místo, abychom se dostali do zápasu, přišla opět taktická chyba v podobě vyloučení a soupeř přesilovku bez problémů zužitkoval. Sparta zkrátka potvrdila svou kvalitu, my ji to však velmi ulehčili

Shodneme se, že zápas ovlivnila rychle inkasovaná branka?
Zápasy neustále dotahujeme, což je frustrující. První soupeřova branka nepadla podle mého ani po nějaké extra šanci. Přibyl využil nedorozumění našich beků, vystřelil bekhendem a trefil to přesně do víka. My se na vstřelení branky strašně nadřeme, naopak soupeři dokáží potrestat každou naši chybu.

Loni jste ve Spartě působil, proběhlo nějaké hecování?
Samozřejmě, že jsem měl zvýšenou motivaci a chtěl se proti Spartě ukázat. Hlavně jsem se ale soustředil na svůj osobní výkon a chtěl vyhrát. Bohužel jsme dostali šišku. Myslím ale, že výsledek je pro nás až příliš krutý. Měli jsme totiž několik slibných šancí.

Co zlepšit do dalších zápasů?
Hlavně musíme v zápase dodržovat to, co nám trenér říká před zápasem. Pokud budeme dodržovat nastavenou taktiku, věřím, že se naše hra zlepší a začneme pravidelně získávat body.

V pátek vás čeká západočeské derby. Jak se na něj těšíte? A s čím do zápasu půjdete?
Jak jsem již říkal. Především musíme dodržovat taktiku. Plzeň má útočně laděné mužstvo. Budeme proto chtít hrát ze zajištěné obrany a využívat protiútoků, klidně uhrát výsledek 1:0. Pokud každý necháme na ledě vše a budeme jeden za druhého bojovat, pak věřím, že můžeme v Plzni uspět.

Jak se těšíte na atmosféru?
Čeká mě vůbec první západočeské derby, takže se určitě těším. V ČEZ Aréně je vždy vynikající atmosféra. Uděláme vše proto, abychom uspěli a udělali také trochu radosti našim fanouškům, kterým patří za podporu a přízeň ohromné díky.

Dnes chybělo hned několik hráčů základní sestavy. Má třeba i početná marodka vliv na dosavadní nepříznivé výsledky?
V tomto ohledu se na nás lepí trochu smůla, jelikož nás zranění trápí od přípravy. Dlouho zraněný byl Martin Zaťovič, když se vrátil, omarodil zase Radim Hruška. Dnes nehrál ani Standa Balán s Radimem Bičánkem, dlouhodobě chybí Michal Vachovec. Určitě to ale není důvod k výmluvám. Máme zde vynikající juniory, kteří vždy parádně nemocné kluky nahradí. Na pohodě to však nepřidá především z hlediska souhry. Je nepříjemné nastupovat pokaždé s jinými spoluhráči.

Děkuji za rohovor.

Související články

Preview k zápasu | po 23.9.2013

Náročná série pokračuje v úterý se Spartou