HC Energie Karlovy Vary

Kytnár: Dnešní bod je vydřený, jen tak dál

Energetici vybojovali svůj první bod na kluzišti soupeře. Těšit je může o to víc, že to bylo na ledě úřadujícího mistra a především velkého rivala z Plzně. Důležitý gól vstřelil ve vlastním oslabení slovenský bojovník Milan Kytnár, a zaznamenal tak svou první branku v dresu Energie.

Milane, vezete bod z ledu úřadujícího mistra, jste spokojeni?
Samozřejmě, jsme se ziskem jednoho bodu maximálně spokojení. Ačkoliv nás trochu mrzí neproměněné nájezdy, tajně jsme pomýšleli i na body dva.

Odehrál jste první západočeské derby, jak se vám líbila atmosféra?
Atmosféra tady byla parádní. Domácí fanoušci byli hodně slyšet a vytvořili pro své hráče vynikající atmosféru. Slyšet byli ale i naši a my jim za to velmi děkujeme. Doufám, že jsme se jim za to odvděčili dnešním výkonem.

Vsítil jste důležitý gól na 1:2, z trestné lavice jste se ale spíš vracel do defenzivy, je to tak?
Plzeň hrála přesilovku pět na tři, proto jsem se chtěl z trestné lavice zapojit především do bránění. Najednou jsem však viděl, že Martin Zaťovič má puk na holi. Povedlo se mu ho prostrčit na mě a já jsem jel sám na branku. Zvolil jsem blafák a jsem rád, že to vyšlo.

Utkání rozhodovaly nájezdy, proč jste, po úspěšném blafáku ve hře, nejel?
Jsem v týmu nový a hráče, kteří šli na nájezd, určovali trenéři. Škoda, že se nakonec klukům zakončení nevydařilo. Dva body z Plzně by byly úplně úžasné.

Třetí třetinu jste se především bránili, zbyly vám nějaké síly na nedělní utkání s Libercem?
Musím uznat, že to bylo velice náročné. Plzeň měla místy velký tlak. My ale hráli velice zodpovědně a především obětavě. Dodržovali jsme pokyny, které jsme si nastolili před zápasem, a výsledek se dostavil. Jen doufám, že se neusneme na vavřínech a budeme v podobných výkonech pokračovat.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Reportáž | pá 27.9.2013

Energie si z Plzně veze bod

Preview k zápasu | čt 26.9.2013

Derby! Překvapí Energie úřadujícího mistra?