HC Energie Karlovy Vary

Diváci fandili úžasně, pochvaloval si střelec Koblasa

Petr Koblasa patřil v utkání proti Liberci k nejvýraznějším hráčům na ledě. Svůj výkon pak ozdobil vstřelenou brankou po zaváhání brankáře Schwarze. S aktuálně nejlepším střelcem Energie jsme se ohlédli za zápasem.

Petře, jak byste zhodnotil střetnutí s Libercem?
Do zápasu jsme šli s tím, že budeme hrát jednoduše. To se nám, myslím si, dařilo od samého začátku. Liberec jsme k ničemu nepouštěli. K tomu se nám podařilo dát branky a to podle mě rozhodlo utkání. Krom toho se nám povedly i přesilové hry. Byly lepší než v předchozích kláních a od těchto pozitiv se teď můžeme odrážet dál.

Jak moc se na výkonu mužstva podepsala rychle vstřelená branka?
Určitě nám pomohla. Po prvním vstřeleném gólu jsme se uvolnili a hráli více v klidu, spadlo to z nás. Mohli jsme se více soustředit na práci v obraně a dohrát třetinu bez inkasované branky.

Jak byste zhodnotil vaší vstřelenou branku?
U toho mého gólu jsem měl hodně štěstí, protože si nerozuměl brankář Schwarz s obránci. Oni mi kotouč vlastně naservírovali vedle prázdné branky a na mě akorát bylo, abych ho tam doklepl.

Zlepšený projev v přesilovkách byl patrný, trénovali jste je?
Na přesilové hry jsme se zaměřili v posledních dnech celkem dost. Platí o nich to, co o celé hře. Chceme je hrát jednoduše, hodně střílet a nevymýšlet zbytečné přihrávky navíc. Doufám, že to bude fungovat i v dalších zápasech.

Dobrý výkon jste předvedli už v Plzni. Dá se to přičíst impulsu v podobě výměny trenéra?
Určitě to pomohlo. Když porovnáme styl hry, co jsme hráli a hrajeme teď. Spíše jsme se ale začali soustředit na obranu, než na napadání a myslím, že se nám to zatím daří a vychází nám to.

Ani Tygrům se start sezony moc nevydařil. Pomohlo vám, že nebyli tak sebevědomí?
Svojí roli to určitě také sehrálo. Nám hrálo do karet, že jsme dali dva rychlé góly, do toho Liberec neměl dobrou psychiku z předešlých utkání. S tímhle rozpoložením se špatně otáčí zápas.

Jaké převládají pocity u vás?
Já si zápas s Libercem užil. Diváci fandili úžasně, za což jsem rád. I když se nám v předešlých zápasech nedařilo, tak stejně přišli a povzbuzovali nás. Doufám, že budou chodit i nadále.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | so 28.9.2013

Energie doma přivítá Bílé Tygry