HC Energie Karlovy Vary

Po týdnu opět derby. Přijede Verva!

Po prohraném utkání v Třinci přivítají Karlovarští v podkrušnohorském derby na domácím ledě Litvínov. Verva nevstoupila do nové sezony nejlépe, a ráda by si z KV Areny odvezla všechny tři body. Podaří se Energii překazit litvínovské plány? Přijďte se podívat v pátek od 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

O soupeři

V minulé sezoně vypadli Litvínovští ve čtvrtfinále play-off. Osudným se jim stal až 7. zápas, kde prohráli s pozdějším mistrem z Plzně. Hokejoví odborníci však tuto sérii nazvali jako nejnapínavější a nejvyrovnanější. Do letošní sezony šli proto svěřenci trenéra Jeřábka s velkým očekáváním a neskromnými ambicemi.

Úvod extraligy si ale představovali určitě jinak. V dosavadním průběhu nasbírali Severočeši pouhých 10 bodů. Na prozatím neuspokojivé výsledky má vliv i početný průvan v kádru, jež v se během letošního léta prohnal litvínovskou kabinou. Oslabila zejména obrana. Lukrativní nabídku Sparty Praha přijal produktivní obránce Karel Kubát, nesmlouvavý Ján Brečák se vrátil na Slovensko, kde obléká dres Slovanu Bratislava v KHL. Severočeský celek opustil také obrovitý Marek Posmyk a kreativní Richard Jareš. Každý zásah do obrany je znát a Litvínov se rozloučil hned s polovinou obránců.

Tým naopak posílil důrazný Petr Chaloupka, který se na sever přemístil z prvoligové Mladé Boleslavi. Z Ústí nad Labem ho doplnil talentovaný Filip Pavlík. Ze zámoří se vrátil nadějný obránce Tomáš Pavelka, který získal ve Vervě angažmá i díky povinnému pravidlu o nasazování mladých hráčů. Největší defenzivní posilou se však určitě stal Jiří Šlégr. Olympijský vítěz z Nagana ukončil svou politickou misi a rozhodl se vrátit tam, kde se proslavil nejvíce, tedy na ledovou plochu. Úvodní kola proseděl tento vyhlášený srdcař jen na tribuně, v posledních zápasech už ale opět okusil extraligové tempo, a dá se proto očekávat, že nastoupí i v pátek v KV Areně.

O utkání s asistentem Kverkou

Energie aktuálně ztrácí na Vervu tři body „Naposledy se jim nepovedlo utkání se Spartou, kde dostali pořádně naloženo. S námi to budou chtít odčinit a napravit pošramocenou reputaci,“ říká na úvod asistent Jaromír Kverka.

I Energie v posledním kole hrála na ledě soupeře a stejně jako Litvínov neuspěla. „Nebyl to z naší strany špatný výkon, ale když jsme nebyli schopni využít akce dva na jednoho, tak jsme nemohli počítat s dobrým výsledkem. Na druhou stranu chceme hrát se stejným nasazením a pokračovat v podobném duchu,“ vrací se trenér k úternímu utkání v Třinci.

Oproti tomuto zápasu projde sestava Karlových Varů několika změnami. „Michal Grman laboruje se zády, Jakub Flek se připravuje s juniorkou a můj syn je po otřesu mozku. Do hry naskočí uzdravený Vachovec a také využijeme naše hráče, kteří hrají v Sokolově,“ informuje Kverka.

Energetici hrající za Baník se vezou na vítězné vlně a přinášejí do šatny pozitivní náladu. „Mezi oběma kluby je výborná spolupráce, kterou si můžeme jen pochvalovat,“ říká Kverka.

Energetici jsou připraveni, že se jim do cesty postaví i olympijský vítěz a bývalý politik Šlégr. „Je to zkušený harcovník, který jim hodně pomáhá. Především v šatně a na lavičce. Přistupuje k hokeji se stoprocentním nasazením a tím táhne celý tým,“ popisuje Kverka kvality obránce Litvínova.

Statistiky

Poslední utkání

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Grman, J. Drtina, Šmach, Gulaši, Parýzek – Zaťovič, Hruška, Hovorka – Doležal, Vlach, Koblasa – Dlouhý, Kverka, Zucker – Kytnár, Balán, Flek – Tomeček

HC Sparta Praha - HC VERVA Litvínov 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)
Sestava LIT: Franěk (42 Nechvátal) – Kousalík, Pavelka - Stříteský, Zeman – Pavlík, Šlégr – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Rapáč, Piroš, Ručinský – Jurčík, Černý, Pšurný Trenéři Jeřábek a Rosol

Vzájemné zápasy 2010/2011

10. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 6:3
23. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 0:2
36. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 4:1
49. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:3

Vzájemné zápasy 2011/2012

01. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:3 pr.
14. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 6:2
27. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 2:5
40. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:1
OUT3 HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:4
OUT6 HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 6:2
OUT9 HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:3
OUT12 HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 4:1

Vzájemné zápasy 2012/2013

06. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 4:2
19. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:2
32. HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 2:3
45. HC VERVA Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:1

Nejvyšší vzájemná výhra

28.9.2001 | HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 10:3
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

28.12.2001 | HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 0:5
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články

Ohlasy k zápasu | so 5.10.2013

Radek Dlouhý: Proti Kladnu musíme přidat!