HC Energie Karlovy Vary

Michal Gulaši se stal prvním Radegast Index hráčem měsíce

Na ledové ploše se při utkání Energie Karlovy Vary s Vervou Litvínov proháněl hráč odlišený od všech ostatních. Byl jím Michal Gulaši v nepřehlédnutelné zelené přilbě, kterou získal jako ocenění za své nasazení a bojovnost při hře. Obránce Karlových Varů byl totiž před zápasem vyhlášen vůbec prvním Radegast Index hráčem měsíce.

V sedmi utkáních extraligy si v září připsal nejvyšší počet bodů v Radegast Indexu, nasbíral jich 38 (+/- 0 b, 7 zblokovaných střel a 24 zblokování protihráče). Nicméně prvenství si doslova vybojoval až posledním duelem, v němž si připsal 10 bodů. Ještě před ním ale v Radegast Index tabulce nefiguroval ani v nejlepší trojici.

„Jsem rád, že takové ocenění existuje a že jsem ho dostal,“ řekl Radegast Index hráč měsíce září bezprostředně po převzetí charakteristické helmy vyrobené na míru. „Je moc dobře, že se konečně také hodnotí hokejisté jinak než dle klasického kanadského bodování. Hráči jako já, kteří třeba zrovna nedávají góly, odvádí svou práci pro mužstvo jinak a výsledek utkání na nich také závisí,“ vidí Michal Gulaši pozitivní přínos nového parametru oficiálních statistik.

„Michal Gulaši je prototypem aktivního hráče, který se nebojí hry tělem a blokování soupeře. A přesně to má Radegast Index za cíl měřit,“ zdůraznil ředitel extraligy Josef Řezníček. „Fanoušci mají rádi akční hokej, plný zajímavých situací, chtějí u hráčů vidět maximální nasazení, bojovnost a ochotu obětovat se pro tým. A my jsme rádi, že právě i tito bojovníci mají nyní svoje hodnocení,“ dodal k hokejové novince Josef Řezníček.

V zelené helmě bude Michal Gulaši nastupovat do všech říjnových extraligových zápasů, poté mu zůstane na památku.

Popis Radegast Indexu

Radegast Index je nový parametr statistik, který bude sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast Indexu bude každý měsíc vyhlášen Radegast Index hráč měsíce (6x v základní části a 1x v play off).

Aktuální pořadí Radegast Indexu

Související články

Ohlasy k zápasu | so 5.10.2013

Radek Dlouhý: Proti Kladnu musíme přidat!

Preview k zápasu | čt 3.10.2013

Po týdnu opět derby. Přijede Verva!