HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: Závěr jsme dokázali ubojovat

Karlovaráci se radovali podruhé v řadě na domácím ledě z vítězství. Po výhře nad Libercem dokázali svěřenci Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky porazit i Vervu Litvínov. Jednou brankou se na výhře podílel centr druhé formace Roman Vlach.

Jak moc náročné utkání byl souboj s Vervou Litvínov?
Pro nás je každý zápas náročný, a tak musíme bodovat v každém duelu. Získali jsme tři body a to je to hlavní.

Vy jste dal v zápase třetí branku, která mohla být uklidňující. Nebo nebyla?
Hokej se hraje do poslední minuty a drama může nastat kdykoliv. Ano, ta branka mohla být uklidňující, ale to je jen relativní. Relativní proto, že nás Litvínov stále tlačil a byl stále nebezpečný. Co se týče závěru utkání, tak jsme ho dokázali ubojovat, ubránit a zaslouženě jsme vyhráli.

V utkání jste měli více vyloučených. Nebylo to po faulech, ale po technických chybách. Celkem třikrát jste dokázali vyhodit kotouč do hlediště…
To pramenilo z přemíry snahy. Rychle jsme se snažili dávat kotouče ven ze třetiny, tak aby se před naší brankou hrálo co možná nejméně.

V závěru utkání jste opět takto chybovali a hosté zkusili power-play. Takže jste se bránili čtyři na šest…
Litvínovu nic jiného nezbývalo. Snažili se hrát vabank, a tak všechno vsadili na útok. Nám se podařilo tuto přesilovku ubránit, a i díky tomu jsme vybojovali tři body.

Při power-play hostí jste celkem třikrát vyhazovali kotouč na prázdnou branku. Ani jeden puk si však cestu mezi tři tyče nenašel…
Hráli jsem v oslabení, takže jsme mohli vyhazovat kotouče. Nemohlo se pískat zakázané uvolnění, takže to všichni zkoušeli. Hlavní ale nebylo vstřelit gól. Prioritou bylo soupeře ubránit. Samozřejmě, že jsme to směrem na branku nahazovali, ale to už teď není důležité. Výsledek 3:1 je stejný jako 4:1. Oba jsou za tři body.

Trenéři určili jasný úkol získat z víkendu šest bodů. Polovina mise je splněna. Co udělat proto, aby se pozitivní nálada a dobrý výkon přenesl do nedělního souboje?
Musíme nastoupit stejně jako s Litvínovem. To znamená s pokorou, všechny formace musí makat na více jak sto procent. Osobně si myslím, že pokud budeme hrát stejně jako s Vervou, a přidáme nějaké branky, tak musíme uspět. Kladno je velice kvalitní tým a nečeká nás nic jednoduchého.

Díky za rozhovor!

Související články

Ohlasy k zápasu | so 5.10.2013

Radek Dlouhý: Proti Kladnu musíme přidat!

Preview k zápasu | čt 3.10.2013

Po týdnu opět derby. Přijede Verva!