HC Energie Karlovy Vary

Junioři si dovezli ze druhého tripu tři body, doma je čeká CSKA

Junioři HC Energie se představili na ledě HK Riga (3:2) a Dinama Petrohrad (3:5). Dohromady si tak ze druhého tripu dovezli tři bodíky. „Co se týče zisku bodů, tak jsme více či méně spokojení. Před odletem jsme si dali za cíl dovést tři až čtyři body a to se nám povedlo. Samozřejmě nás mrzí, že jsme v Rize na body nedosáhli, když k tomu chyběl jen kousek,“ říká kormidelník juniorky Tomáš Mariška.

První duel s HK Riga byl do poslední minuty vyrovnaný. „Kvalitní zápas, který rozhodly naše individuální chyby. Za stavu 2:2, jsme chtěli po hráčích maximálně zodpovědný výkon, ale bohužel jsme po hrubce inkasovali. To se ukázalo jako rozhodující moment,“ zná Mariška příčinu neúspěchu v prvním zápase.

Druhé utkání v Petrohradu s tamním Dinamem skončilo výsledkem 5:3 ve prospěch Energie. „Toto utkání, i když se to možná nezdá, bylo také velice náročné. Domácí hráli velice zodpovědně směrem do obrany. Nebojím se říci, že urputně bránili. Navíc rozhodčí ponechal utkání trochu volnější metr a to Dinamu maximálně vyhovovalo,“ ohlížel se trenér za druhým zápasem a pokračoval: „I když jsme vedli 4:1, tak se stále jednalo o napínavé a vyrovnané utkání. Domácí náskok stáhlo až na 4:3, ale já jsem rád, že naši hráči zabrali a pátým gólem utkání rozhodli.“

Dinamo Petrohrad je nováčkem v MHL a najít o tomto týmu nějaké informace bylo pro trenéry velice náročné. „Našli jsme na internetu nějaké video z jejich utkání, takže jsme pracovali s tím to materiálem. Snažili jsme se hráče na to připravit a nutno přiznat, tak i když je Dinamo nováčkem, tak je to tým, který je a bude hodně nepříjemný a hodně týmů ještě potrápí,“ varuje Mariška před dalším petrohradským celkem v MHL.

Devět utkání Mládežnické hokejové ligy je minulostí. „Co se týče herního projevu, tak se dá říci, že jsme spokojeni. To už ale neplatí o bodovém zisku. Měli jsme být více úspěšní, ale myslím si, že se to postupně zlepší,“ dodal Mariška.

Ve středu a čtvrtek proti CSKA

Šanci na navýšení svého bodového konta mají energetici už tento týden, kdy na svém ledě přivítají moskevskou Rudou Armádu. Ta loni nepatřila k jejim oblíbeným soupeřům. Na půdě soupeře prohráli Karlovaráci 0:2 a 2:7, doma vyhráli 1:0 po samostatných nájezdech, aby o den později padli 0:3. A lehkou situaci nebudou mít ani tentokrát. Ze dvanácti zápasů vytěžili svěřenci trenéra Michaila Vasiljeva 28 bodů, porážku v základní hrací době si zatím připsali jen jednou.

S juniorkou slavného CSKA se utkají ve středu 9.10. a čtvrtek 10.10. vždy od 18:00. Vstupné je jako vždy zdarma. Svoji účast na zápasech můžete potvrdit i prostřednictvím události na našem Facebooku.