HC Energie Karlovy Vary

Bičánek: Naše venkovní produktivita je žalostná

Radim Bičánek byl v minulé sezoně kapitánem Komety Brno. V pátek se vrátil na horký brněnský led jako soupeř. Jihomoravští diváci však nezapomněli a přivítali ho potleskem. Důrazný obránce nakonec odcházel z boje poražen. Mrzí ho především střelecká produktivita, kterou označuje za hlavní příčinu neúspěchu svého týmu.

S jakými pocity jste do Brna přijížděl. Čekal jste takovéhle přivítání?
Věděl jsem, že hrajeme v Brně, kde jsem minulé sezony působil. Snažil jsem ale myslet pouze na samotné utkání a podat co nejlepší výkon. Mrzí mě, že jsme nedokázali najít na Kometu recept a odjíždíme bez bodu.

Vypsal jste nějaké motivační odměny?
Samozřejmě, to je takové nepsané pravidlo. Rád bych do kabiny něco zaplatil. Bohužel jsme prohráli, takže nic nebude.

Třetí třetinu jste Kometu přehrávali, máte stejný názor?
Především myslím, že jsme měli v první třetině velké šance, asi větší, než domácí. Bohužel se nám nedařilo zakončení. Osudným se staly přesilové hry, které Kometa využila hned dvě a rozhodla v nich zápas.

V čem vidíte největší pokrok pod novým trenérem?
Určitě jsme hru zjednodušili. Snažili jsme o to od začátku sezony, bohužel se nám to začalo dařit až pod trenérem Mlejnkem. Také se soustředíme na obranu středního pásma a vyčkáme, s čím přijde soupeř. Následně těžíme z brejků. Je zajímavé, že se nám tato hra více daří doma, než venku. Každopádně jsme před vlastními diváky produktivnější.

Vaše obranná hra vypadala velice organizovaně…
Jak již jsem říkal, hrajeme defenzivně a obranné hře se proto věnujeme na trénincích. Musíme hrát tento důsledný a poctivý hokej. Nemáme kádr na to, abychom soupeře přehrávali hokejově.

Co jste říkal na výkon Komety?
Klobouk dolů před jejím výkonem. Mají zraněné klíčové hráče a i přesto hrají nahoře. Udělali veliký pokrok, dobře bruslí a tradičně se mohou spolehnout na brankáře. Čiliak dnes chytal výborně.

Branka Romana Vlacha vás hodně povzbudila, že?
Jistě. Před třetí třetinou jsme si řekli, že prohráváme o gól a nemáme co ztratit. Vytvořili jsme si i slušný tlak, k naší smůle však planý. Brno poté přidalo třetí gól a zápas si, před parádní kulisou, zkušeně pohlídalo.

Děkuji za rozhovor

Související články

Reportáž | pá 18.10.2013

Z Brna znovu s prázdnou

Preview k zápasu | čt 17.10.2013

Uzavře Energie čtvrtinu první venkovní výhrou?