HC Energie Karlovy Vary

Junioři druhý zápas v Mytišči prohráli

MHL: Atlant Moskevská oblast - HC Energie 5:3 (1:2, 1:1, 0:3)
Vlčí smečka ve druhém zápase na ledě Atlantu bojovala, tentokrát to ale na body nestačilo. Na gól Akimova z první minuty sice bleskově odpověděl Martin Kohout (na snímku), a i v dalším průběhu zápasu byli energetici vždy napřed, rozhodla ale třetí třetina. Karlovarští v ní inkasovali hned třikrát, a z tohoto tripu tedy vezou domů tři body.
MHL, 16. kolo, so 19.10.2013
Atlant
Karlovy Vary
5:3
1:2, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Akimov (Leščenko), 23. Leščenko (Platonov), 47. Leščenko (Gurin), 52. Platonov (Kruglikov, Jakunin), 60. Akimov – 1. Kohout (Gríger), 3. Gríger (Šimek), 40. Vachutka (Gríger). Rozhodčí: Děmura - Anikin, Nikolajev. Vyloučení: 10:8. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 35:46. Vyhraná vhazování 34:39. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.
Atlant: Kuzmin – Orlov, Barčenkov, Platonov, Borunov, Kožokin, Mironov – Leščenko (C), Akimov, Gurin – Kondratěv, Mutnych (A), Kacedym – Kudrjavcev (A), Puškarjov, Baranov – Jakunin, Ševčenko, Bobyljov – Kruglikov.
Karlovy Vary: Fečo – Dvořák (A), Bahounek, Kečkeš, Šafář, Troška, Adam, Šimek – Csamangó, Vrána (C), Gorčík – Gríger, Harkabus (A), Kohout – Beránek, Vachutka, Táborský – Bezúch, Zadražil, Rubeš.

Komentář k utkání

Utkání začalo v obrovském tempu. Hned první akce Atlantu skončila gólem, který dělilo od úvodního vhazování pouhých 25 sekund. Autorem prvního gólu byl Svjatoslav Akimov. Domácí se však dlouho neradovali, po 26 sekundách totiž do brány dorazil puk Martin Kohout, ke kterému se puk odrazil po střele Davida Grígera od tyčky. Od srovnání skóre to bylo minutu a půl, když se z gólu podruhé v zápase opět mohli radovat energetici. Faul Kožokina v přesilové hře potrestal David Gríger. Po divokém začátku se hra na obou stranách uklidnila a třetina už víc gólů nenabídla.

Druhá třetina začala také poměrně rychlým gólem, opět na straně domácích. V čase 22:29 srovnal domácí Atlant stav zápasu na 2:2. Junioři Mytišči využili přesilové hry 5 na 3, gól padl z hole Vjačeslava Leščenka po přihrávce od Alexeje Platonova. Tuto třetinu provázelo obrovské množství vyloučení, přesněji deset. A jediný další gól této třetiny padl taktéž v početní výhodě. Byl u toho opět David Gríger, tentokrát jako asistent. Puk do branky procpal Daniel Vachutka. Stav zápasu po dvou třetinách byl tedy 2:3.

Do třetí třetiny Atlant naskočil odpovědně a hráče Energie už k ničemu výraznému nepustil. V čase 46:42 navíc domácí vstřelili srovnávací gól, jehož autorem byl Vjačeslav Leščenko. Další gól, taktéž po faulu karlovarského hráče, vstřelil v čase 51:20 Alexej Platonov. Poslední gól zápasu poslal už do prázdné branky, kterou David Fečo opustil v power play, Svjatoslav Akimov – 5:3. Atlant předvedl ve třetí třetině úspěšnou stíhací akci, energetici doplatili na svá častá vyloučení.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V dnešním zápase byla rozhodující hra v přesilových hrách a dovednosti v zakončení vypracovaných brankových příležitostí. Zatímco my jsme se nemohli z přesilovek prosadit a nehrajeme v nich delší dobu dobře, tak domácí bohužel zápas v přesilových hrách otočili. Druhá stránka je disciplína některých našich hráčů, kteří soupeři přesilovky nabídli. My jsme si několik šancí vytvořili, ale bohužel jsme je dovednostně nezvládli tak dobře jako hráči domácích. Celkově musíme bohužel zhodnotit náš třetí trip, že se naši hráči sice snažili pracovat a bojovat, ale vlastní nezodpovědností jsme zde ztratili úplně zbytečně 9 bodů - nedisciplinovaností a ne 100% přístupem všech hráčů pro tým. Toto musíme zlepšit a na to se musíme zaměřovat.