HC Energie Karlovy Vary

Dlouhý: Musíme si sednout a něco s tím udělat

Útočník Radek Dlouhý byl po utkání s Chomutovem hodně rozčarovaný a sám uznal, že za výkon, který energetici na půdě Pirátů předvedli, si body rozhodně nezasloužili. „Pořád se snažíme někoho přehrávat ale tímto způsobem body z venkovních zápasů vozit nebudeme,“ říká v našem rozhovoru.

Radku, shodneme se, že zápas v Chomutově Energii příliš nevyšel?
To, co hrajeme venku, nemá nic společného s tím, co hrajeme doma v KV Areně, nebo s tím, co chceme hrát. Za takovou předvedenou hru si nezasloužíme vůbec vyhrát. Tímto bych chtěl silnějšímu soupeři pogratulovat k vítězství.

Přesto jste odolali prvotnímu nátlaku a vstřelili branku, která vás ale neprobrala. Čemu to přičítáte?
My jsme měli velké štěstí, že jsme dokázali přežít ten obrovský prvotní tlak. Do toho nás dobře podržel i Tomáš Závorka. Bohužel se nám nepovedlo hrát hokej, který jsme hrát chtěli. Nevím, jestli je to kvůli té brance, kdy jsme si asi mysleli, že soupeře snadno přehrajeme. Přestali jsme hrát, a za to body patří právem Chomutovu.

Čemu přisuzujete inkasované branky?
Chomutovští na nás vyrukovali s napadáním. Šli po nás ve třech, dobře nás napadali. Já pořád nechápu, na co si chceme hrát, na jaké hokejisty, co chceme pořád vymýšlet. Máme hrát jako doma, vše hrát ven na protiútoky. My se snažíme pořád někoho přehrávat, a tímto způsobem body z venkovních zápasů vozit nebudeme.

Jak z této situace ven?
Musíme si sednout a každý hráč v týmu si musí uvědomit, jaká je úloha tohoto týmu a co pro to v ten daný okamžik na ledě udělal.

Je prohra v Chomutově vzhledem k postavení týmů v tabulce a bodovému rozdílu hodně nepříjemná?
Každá prohra je nepříjemná a všechny ztráty bodů nás sráží. My musíme na takové zápasy zapomenout a koukat dál a něco s tím udělat.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Reportáž | ne 20.10.2013

Piráti svou loď uhájili