HC Energie Karlovy Vary

Domácí kouzlo zlomeno, Vítkovice berou tři body

ELH: HC Energie - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Karlovarští hokejisté po čtyřech vítězstvích prohráli utkání na domácím ledě. V zápase byli vždy minimálně o krok nazpět, a ztrátu se jim nepodařilo smazat. Jediným úspěšným střelcem Karlovaráků byl kapitán Martin Zaťovič. Šanci na nápravu mají energetici v neděli, kdy se představí v Hradci Králové.
Tipsport extraliga, 15. kolo, pá 25.10.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Vítkovice
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 29. Zaťovič (Hruška, Drtina) – 14. Roman, 20. Svačina (Roman), 32. Sloboda (Svačina), 44. Huna (Roman, Svačina). Rozhodčí: Minář, Polák – Zavřel, Podražil. Vyloučení: 4:5, navíc Valčák (VIT) 10 min. os. trest. Využití: 1:1. Diváci: 3369. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Karlovy Vary: Závorka – Šmach, Bičánek, Grman, Drtina, Parýzek, Gulaši, Schusser – Pohl, Hruška R., Zaťovič – Koblasa, Vlach, Doležal – Zucker, Vachovec, Dlouhý – Látal, Kytnár
Vítkovice: Dolejš – Kudělka, Štencel, Kovář, Sloboda, Dudáš, Pastor, Bail, Hruška M. – Húževka, Burger, Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Sturc, Hlinka, Káňa – Kolouch, Valčák, Kucsera

Komentář k utkání

Zápas 15. kola Tipsport extraligy mezi karlovarskou Energií a Vítkovicemi byl od začátku plný nasazení. Brankáři měli šanci se ukázat hlavně při dělovkách z větší vzdálenosti, vyložené příležitosti se rodily jen těžce. V jedné z nich se ocitl domácí Zucker, který si z křídla sjel před branku, brankář Dolejš ale jeho nájezd zneškodnil. Aktivně ale hráli i hosté, kteří si v 7. minutě zkusili i přesilovku, obrana v čele s gólmanem Závorkou ale odolala jejich náporu. Ve 14. minutě, kdy se po vyloučeních Doležala a Svačiny hrálo 4 na 4, přišla první branka utkání. Ondřej Roman vypálil od mantinelu, a puk se od jednoho z domácích hráčů odrazil do sítě.

Šťastný gól hokejisty Vítkovic nakopl, a tak měli v dalším průběhu duelu navrch. Závorka si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohl, a do brankoviště létal jeden puk za druhým. Zlobil hlavně střelec první branky Roman. Energetici přestáli několik těžkých chvil, v samém závěru první části ale přišel druhý úder. Vladimír Svačina získal kotouč za brankou, obtočil se kolem ní, a zvýšil na 2:0.

I nadále byli aktivnější hosté, další přesilovka jim ale nevyšla, poté se začali do hry dostávat také energetici. Zucker našel v brankovišti Vachovce, jehož teč nadělala Dolejšovi vážné potíže. Aktivita se domácím vyplatila v polovině zápasu, kdy se během početní výhody dostal před brankou k puku Martin Zaťovič, který si pohrál s gólmanem, a poslal puk pod víko. O chvíli později tečoval před Závorkou nebezpečně Burger, a kotouč jen těsně minul branku.

V čase 31:02 už se ale borci Vítkovic dokázali prosadit. Svačina našel v mezikruží Karola Slobodu, který udělal kličku Závorkovi, a vrátil Moravanům dvoubrankový náskok. Energetikům sklaplo, a v jejich hře se objevovalo mnoho nepřesností. Vítkovice se díky tomu často dostávaly před Závorku, ten ale držel karlovarské naděje nad vodou.

Hosté ji ale nehodlali nechat Karlovarským dlouho. Po Zuckerově vyloučení v úvodu třetího dějství našel Roman před brankou Rudolfa Hunu, a ten z první překonal Závorku. Energetici nehodlali nic vzdát, a snažili se tlačit se do branky. Z levé strany pálil nebezpečně Zaťovič, Dolejš ale vyrazil puk lapačkou. V této fázi zápasu byli domácí lepším mužstvem, k vytouženým gólům to ale nevedlo. V další šanci se ocitl Vlach, kterého našel u levé tyčky Kytnár, ani on ale Dolejše nepřekonal. Minuty rychle ubíhaly, a na výsledku už se nic nezměnilo. Energie podlehla Vítkovicím 1:4.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že Vítkovice hrají lépe venku než doma. To se jen potvrdilo. Nedokázali jsme se v úvodu dostat do tlaku a pak jsme si dali vlastence. Ve druhé třetině za stavu 2:1 jsme sice ještě nějaké příležitosti měli, ale brankový efekt to nepřineslo. V poslední části byla na hráčích vidět snaha s tím něco udělat, ale bohužel to pro nás nedopadlo dobře. Jednoduše toto utkání se nepovedlo.

Roman Šimíček (HC Vítkovice Steel): Na naší straně je maximální spokojenost. Hráli jsme v první třetině to co jsme si řekli. Cílem bylo nepustit domácí do nějakého tlaku a tím, jak jsme čekali ve středním pásmu, tak jsme je dokázali eliminovat. Vstřelili jsme dvě branky, ale pak nám nevyšel úvod druhé třetiny, kdy jsme inkasovali. Dále musím přiznat, že od poloviny třetí třetiny se hrálo téměř jen před naší brankou, ale dobře to dopadlo. Podali jsme kvalitní výkon a musím hráčům poděkovat.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 25.10.2013

Petr Pohl: Bylo to opravdu těžké utkání

Preview k zápasu | čt 24.10.2013

Udrží Energie domácí sérii proti Steelu?