HC Energie Karlovy Vary

Energie si poprvé zahraje v Hradci Králové

V neděli od 17:30 se hokejisté Energie představí na zimním stadionu v Hradci Králové, kde se pokusí ukončit sérii tří utkání bez bodového zisku. Nečeká je však nic jednoduchého, Královehradečtí v říjnu prohráli pouze jedno utkání a v tabulce už jim patří druhá příčka.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Mountfield kosí soupeře

Mountfield HK po 15 odehraných kolech okupuje 2. místo v extralize hned za hvězdným kádrem Sparty. Jistě, Hradec je nováčkem pouze z geografického hlediska, extraligových zkušeností mají bývaí hráči Českých Budějovic více než dost. Přesto jsou výkony lvů výrazně nad všeobecnými očekáváními.

Na medailové příčky Východočechy katapultovaly především výsledky v měsíci říjnu. Z osmi utkání odešli poraženi jedinkrát, konkrétně se Spartou Praha. Svěřenci trenéra Draisaitla udivují především svými výkony na kluzištích soupeřů. Karlovaráci mají jistě v paměti střetnutí v KV Areně, ve kterém soupeř nepustil energetiky doslova k ničemu. První příčka v tabulce venkovních zápasů ukazuje, že nešlo o náhodu.

Osobnosti v týmu

Co leží za těmito úspěchy? Především soudržný výkon celého kolektivu. Královehradečtí nedominují žádné z individuálních statistik, dokážou se zastoupit. Tak například nejvyššího počtu vstřelených branek v týmu, šesti, dosáhli hned tři hokejisté: Jiří Šimánek, Jaroslav Kudrna, Tomáš Mertl. Extraligou protřelý Šimánek navíc přidal hned 10 asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče týmu.

Obrana Hradce staví na zkušenostech Františka Ptáčka, osm plusových bodů a pouhé dvě trestné minuty z něj dělají více než platného člena týmu. Karlovarští se musí mít na pozoru i před obránce Vydareným, který se proti Energii prosazuje velmi často a rád. V brance zatím výrazně více příležitostí dostává dvaadvacetiletý Pavel Kantor, o rok starší Kacetl zasáhl jen do tří utkání.

Kromě již zmiňovaného Františka Ptáčka má s angažmá v Karlových Varech zkušenosti ještě útočník Rastislav Dej, člen zlatého kádru Energie z play-off 2009.

Statistiky

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Sestava KVA: Závorka – Šmach, Bičánek, Grman, Drtina, Parýzek, Gulaši, Schusser – Pohl, Hruška R., Zaťovič – Koblasa, Vlach, Doležal – Zucker, Vachovec, Dlouhý – Látal, Kytnár

HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 3:6 (1:0, 1:2, 1:4)
Sestava MTF: Kantor – Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Jank, Plášil – Kudrna, Mertl, Šimánek – Škoda, Červený, Květoň – Suja, Knotek, Podlešák – Švihálek, Tvrdík, Nedvídek

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize 15 - 4 - 1- 1 - 9 - 35:45 – 15 b
Průběžné umístění 12. místo
Nejproduktivnější hráč Roman Vlach – 13 bodů (5+8)
Nejlepší střelec Vlach, Zaťovič, Koblasa - 5 branek
Nejlepší nahrávač Roman Vlach - 8 asistencí
Nejlepší v +/- Roman Vlach +3 body
Nejtrestanější hráč Marek Hovorka – 28 TM
Brankáři Tomáš Závorka 91.42 %, 2.75 g/z
Vladislav Habal 87.50 %, 3.64 g/z
Úspěšnost přesilovek 16.1% (9. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení 78.7 % (14. místo v extralize)
Mountfield HK
Utkání v extralize 15 - 7 - 3 - 3 - 2 – 44:37 - 30 b
Průběžné umístění 2. místo
Nejproduktivnější hráč Jiří Šimánek - 16 bodů (6+10)
Nejlepší střelec Šimánek, Kudrna, Mertl - 6 branek
Nejlepší nahrávač Jiří Šimánek - 10 asistencí
Nejlepší v +/- Šimánek, Mertl, Škoda +9 bodů
Nejtrestanější hráč Rudolf Červený - 22 TM
Brankáři Pavel Kantor 91,77 %, 2.09 g/z
Ondřej Kacetl 86,57 %, 3.16 g/z
Úspěšnost přesilovek 19.1% (3. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení 80.0 % (13. místo v extralize)

Související články

Reportáž | ne 27.10.2013

Energie slaví první venkovní výhru