HC Energie Karlovy Vary

Michal Gulaši v říjnu obhájil zelenou helmu

Pomyslný trůn pro hokejové bojovníky patří i nadále karlovarskému Michalu Gulašimu. Radegast Index hráč měsíce září byl díky své tvrdé hře do těla efektivní i v říjnu, a tak opět doslova dobyl vrchol statistik, které sledují bojovnost hráčů – Radegast Index.

Radegast Index hráč měsíce se vyhlašoval podruhé a podruhé vyhrál Michal Gulaši. Zdá se, že sesadit ho z trůnu nebude vůbec snadné. Jen během října si na své konto připsal dohromady 70 Radegast Index bodů, z toho 33 hitů a 21 zblokovaných střel. Celkově v letošní sezóně již nasbíral 108 Radegast Index bodů, kdy zblokoval 57 protihráčů a 28 střel.

Zatímco v září se na obránce HC Energie Karlovy Vary dotahoval Jan Piskáček z HC Sparta Praha, v říjnu je dle nového parametru statistik druhým nejobětavějším hráčem Bílý Tygr Jan Výtisk. Ten zůstal v říjnu za vítězným Gulašim o 18 Radegast index bodů.

„Radegast Index je oceněním hráčů, bez kterých se hokej neobejde. Každý tým je má, každý tým je potřebuje, i když oslavováni jsou ti, kteří dávají góly, nahrávají a ti, kteří chytají. Hokejisté, kteří padají do ran a mají modřiny, že se druhý den nemůžou postavit, už tolik vidět nejsou,“ upozorňuje uznávaný hokejový expert David Pospíšil. „Většinou právě na hráče, kteří takzvaně odvádí černou práci, popularita nezbývá. A Radegast Index se to nyní snaží napravit,“ hodnotí pozitivně novou statistiku bývalý profesionální hokejista.

„Za ten měsíc jsem si už na speciální zelenou helmu zvyknul, takže bych se s ní nerad loučil,“ vtipkoval Michal Gulaši, když zjistil, že opět získává symbolickou odměnu pro Radegast Index hráče měsíce. „Přeju tohle ocenění i jiným hráčům, kteří mají stejný styl hry jako já a v kanadském bodování nejsou tolik vidět a moc se o nich nemluví. Našim cílem totiž není dát co nejvíc gólů, ale co nejvíc hru soupeři znepříjemnit,“ popsal svou úlohu staronový Radegast Index hráč měsíce.

Popis Radegast Index

Radegast Index je nový parametr statistik, který bude sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast Indexu bude každý měsíc vyhlášen Radegast Index hráč měsíce (6x v základní části a 1x v play off).

Související články

Reportáž | pá 1.11.2013

Jubileum zkalila prohra se Zlínem

Preview k zápasu | čt 31.10.2013

V jubilejním utkání energetici hostí Zlín

Notes k zápasu | st 30.10.2013

Síň slávy se v rámci oslav jubilea rozroste