HC Energie Karlovy Vary

Fečo: Hráli jsme do poslední minuty


V průběhu druhého utkání juniorů karlovarské Energie v Moskvě proti domácímu Spartaku, za stavu 2:0, se do branky dostal náhradník David Fečo. Ten se o druhém zápase, který skončil 2:1 pro domácí rozpovídal. „Hráli jsme do poslední minuty, tak těsná prohra rozhodně zamrzí“.

Davide, jak moc mrzí tak těsná prohra (2:1), i přes váš velký tlak v závěru zápasu?
Mrzí nás každá prohra, ale tahle ještě o něco víc, právě proto, že byla tak těsná. A nejen v závěru zápasu, ale i v jeho průběhu jsme měli nějaké šance, které musíme proměňovat. V závěru utkáni jsme se začali víc tlačit do útoku a častěji střílet. Za stavu 2:1 Jakub Flek dokonce trefil tyčku a v power play jsme si vytvořili velký tlak ve kterém nám chyběla akorát trocha štěstí.

Co říkáte na to, že jste oba góly dostali v oslabení?
Hlavním důvodem, že jsme dostali dva góly v oslabení, bylo výborné clonění hráčů Spartaku před brankou.

V čem to bylo, že vy sami jste v mnoha početních výhodách recept na soupeřova gólmana nenašli?
V početních výhodách se nám moc nedaří. Snažíme se je pořád trénovat, abychom už konečně dali nějaké góly i v nich a myslím si, že jsme je už trochu zlepšili. Myslím, že bychom ale měli ještě víc clonit před brankářem soupeře, zlepšit efektivitu střelby, víc se tlačit do brány za dorážkami a prostě tam ten puk dotlouct.

Vy sám jste nastoupil do zápasu až z počátku druhé třetiny za stavu 2:0. Věřil jste v tu chvíli ještě v obrat zápasu?
V obrat jsem věřil celý zápas. Věřil jsem, že to otočíme, protože jsme bojovali a náš týmový výkon se postupně zlepšoval. Vytvořili jsme si několik šancí, ale brankář domácích chytal výborně. Kluci bojovali až do poslední sirény a za to si zaslouží pochvalu. Jen je škoda, že jsme nedosáhli na body.

V čem pro vás byli soupeřovi střelci nejnebezpečnější?
Spartak má několik výborných útočníků, kteří umí dát gól. Nejnebezpečnější si myslím, že byli v přesilovkách a v rychlém protiútoku. Jsou technicky vyspělí a umí dobře řešit situace jeden na jednoho a přečíslení.

Chytil jste všechny střely co na vás soupeři vyslali, bylo jich přesně patnáct. Zachytal jste si dobře a jste se svým výkonem spokojený?
Se svým výkonem sice spokojený můžu být, protože jsem nedostal gól a snažil jsem se maximálně pomoci týmu, ale hokej je týmový sport a my musíme předvádět dobrý týmový výkon, abychom začali na hřištích soupeřů sbírat více bodů.

Spartak Moskva je zatím na druhém místě v Západní konferenci, s čím jste do Moskvy jeli, jste rádi alespoň za jeden bod z prvního zápasu?
Ano Spartak je druhý a také proto nám trenér před prvním utkáním říkal, že si myslí, že nás podcení a to se taky stalo, vedli jsme po první třetině 2:0. Náš cíl byl minimálně 3-4 body. To se nám nepovedlo, i když jsme bojovali a v obou zápasech předvedli dobrý výkon, nestačilo to a jeden bod je opravdu málo.

Jak budete trávit reprezentační přestávku?
Volno si užiji v klidu, v kruhu rodiny a svých přátel.

Po reprezentační pauze hrajete v Salzburgu, doufáte, že si po dobrém výkonu zachytáte?
To je na trenérech, koho nasadí do brány v Salzburgu. Ještě jsme se nedozvěděli, kdo bude chytat. Ať nastoupí kdo nastoupí, hlavně abychom si ze Salzburgu odvezli co nejvíce bodů.

Děkuji za rozhovor

Související články