HC Energie Karlovy Vary

Energie si z Liberce odváží bod

Bílí Tygři Liberec - HC Energie 1:0 po pr. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
V souboji na spodních patrech tabulky se karlovarští hokejisté prezentovali velmi kvalitním výkonem v obraně podpořeným zákroky Tomáše Závorky, v útoku se však opět trápili. Bezbrankové utkání pod Ještědem dospělo až do prodloužení, které ukončila skrytá střela domácího Hunkese. Energetici zaznamenali už pátou porážku v řadě.
Tipsport extraliga, 20. kolo, pá 15.11.2013
Liberec
Karlovy Vary
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 63. Hunkes (Pospíšil). Rozhodčí: Mikula, Polák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 4169. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0.
Liberec: Melicherčík – Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Šimek, Čakajík, Vitásek – Urban, Nedvěd, Dušek – Bartek, Vampola, Bulík – Valský, Filippi, Víšek – Pospíšil, Zacha, J. Vlach
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Rohan, Gulaši, Dresler – Zaťovič, Hruška, Pohl – Koblasa, R. Vlach, Hovorka – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Doležal, Kytnár, Tomeček

Komentář k utkání

Páteční večer nabídl k vidění souboj dvou celků ze spodní poloviny tabulky. Spokojeněji do něj rozhodně vstupovali domácí Bílí Tygři, kteří se dvěma výhrami posunuli na desátou příčku zajišťující předkolo play-off. Naopak Energie držela předposlední pozici s šestibodovým mankem na Liberec.

Úvod utkání přinesl hned několik šancí Bílých Tygrů, z nichž největší měl na své holi kapitán Petr Nedvěd. Z otočky ovšem Závorku překonat nedokázal. Ani Vary se však nenechaly zahanbit a Marcela Melicherčíka v domácí bráně pravidelně zaměstnávaly svými pokusy. Po Kytnárově jedovaté ráně dokonce brankář ani netušil, kde se mu kotouč skryl, vše musela hasit pozorná obrana.

Zbytek první třetiny však za úvodem v atraktivitě zaostával. Domácí sice sehráli zajímavou přesilovou hru, ovšem ani z té žádnou branku nevytěžili, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství začalo podobně, jak to první skončilo. Když už se střelci propracovali k zakončení, brankáři neměli s blokováním pokusů problémy. Až po více než půlhodině hry orazítkoval Drtina prudkou ranou tyč a sudí se raději jel poradit se svým kolegou u videa, zda se nejednalo o odraz od vnitřní konstrukce. Protože i po této poradě přišlo rozpažení, na konci druhé třetiny stále svítily kostce nad ledovou plochou dvě nuly.

Ve třetí dvacetiminutovce čekali diváci na pohlednou situaci až do padesáté minuty. Melicherčík si vybral svou dávku štěstí, puk nedokázal napoprvé zastavit, a ten tak poskakoval brankovištěm. Naštěstí pro domácí se k němu žádný z Karlovarských neprobil, a skóre se tedy neměnilo.

S blížící se sirénou se Tygři nadechli k náporu. Nejprve Bulík v brankovišti před odkrytou bránou promáchl a tři minuty na to předvedl to samé Jan Víšek. Energie si však už v základní hrací době nenechala vstřelit branku a šlo se tak do prodloužení.

Nakonec se domácí příznivci přeci jen dočkali branky. Po třech minutách prodloužení se od modré trefil Jiří Hunkes a rozhodl o zisku bodu navíc pro Liberec. Západočeši si odvážejí pouze jeden.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Bílí Tygři Liberec): Hosté byli první třetinu lepší, měli lepší pohyb. My jsme srovnali krok až ve druhé třetině. Bod si zasloužila obě mužstva, i když jsme ještě těsně před koncem měli gólovou šanci. V prodloužení se štěstí přiklonilo k nám a jsme rádi za vítězství.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Nacházíme se v nelehké situaci a tomu jsme přizpůsobili naší hru. Chtěli jsme hrát poctivě z obrany a myslím, že se nám to dařilo. Remíza byla spravedlivá, musím hráčům poděkovat za výkon.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 15.11.2013

Závorka: Mrzí nás, že máme jen bod

Preview k zápasu | čt 14.11.2013

Chytí se Energie na ledě Liberce?