HC Energie Karlovy Vary

Vlach: Musíme začít střílet góly

Hokejisté karlovarské Energie odjížděli do Litvínova s cílem bodovat. To se nakonec nepovedlo a prohráli 1:2. Útočníka Romana Vlacha především mrzely nevyužité šance, které si společně se svými spoluhráči vypracoval.

Romane, odehráli jsme takzvané utkání o šest bodů a z něj jste vyšli na prázdno. Kde byla příčina neúspěchu? Byla to nepovedená druhá třetina?
Příčina je jasná. Musíme začít dávat více branek. Šance jsme si dokázali vypracovat, ale brankově se nikdo prosadit nedokázal. Gólovky musíme proměňovat, protože nás jinak soupeř potrestá. Litvínov dokázal využít našich chyb a tohle se nesmí stávat. Hrálo se o velice důležité body, stejně jako Litvínov, ale my jsme nakonec nezískali vůbec nic.

Chyb jste dělali hodně. Několikrát se zjevil hráč Litvínova sám před Tomášem Závorkou. Jmenovat můžeme šance Jánského…
Podle mého to pramenilo z přemíry snahy. Chtěli jsme udělat něco navíc a možná to bylo i zbytečné. Měli bychom hrát jednodušeji. Každopádně v zápase v Litvínově jsme doplatili na naši slabou produktivitu. Musíme pracovat na našem zakončení a šance, které máme využívat. To je klíč k úspěchu.

Ve třetí třetině jste dokázali Litvínov zatlačit, ale naráželi jste na výborného brankáře Francouze…
Pavel chytal výborně a podle mého chytá stabilně dobře. To samé platí i o Tomášovi na druhé straně. Bohužel pro nás měl Pavel asi o něco málo více štěstí. V samotném závěru utkání to nám tam mohlo spadnout, ale bohužel nestalo se tak. Puk hopsal na brankovišti, snažili jsme se ho nějak dostrkat za brankovou čáru, ale jak už jsem řekl, brankář Francouz měl štěstí a puk mu nepropadl.

Litvínov je už minulostí. Čeká vás utkání na Kladně, kde také půjde o hodně. Jak rychle zapomenout na nepovedené utkání s Litvínovem a co udělat proto, abyste nějaké body z Kladna dovezli?
Hraje se rychle za sebou. Teď se už nemůžeme zabývat tím, co bylo. Na Kladně také půjde o hodně a my musíme zabrat. Kdybychom uspěli, tak v nedělním domácím utkání s Pardubicemi můžeme hrát trochu uvolněněji a získat další body. Tabulka je vyrovnaná a boje o předkolo budou do posledního kola.

Říká se, že soutěž se rozhoduje do Vánoc. Po Novém roce se už vše jen těžko dohání. Vidíte to stejně?
Ano je to tak. Pro nás už jen tato skutečnost musí být motivací. Bodů jsme nezískali moc a ve hře jich také už moc není. My teď musíme především zvednout naší produktivitu, protože body ztrácíme především tím, že nedáváme góly. Tomáš Závorka nás drží a my mu to musíme také vrátit. Nemůže pochytat všechno. Naším cílem do dalších zápasů je zvednou produktivitu.

Související články

Preview k zápasu | po 18.11.2013

K utkání o „šest“ bodů do Litvínova