HC Energie Karlovy Vary

Juniorka se střetne s Jaroslavlí

Vlčí smečka se v pátek od 18 hodin postaví vedoucímu celku celé Západní konference MHL. V KV Areně se představí Loko Jaroslavl. Přijďte juniory proti silnému soupeři podpořit, vstupné je jako vždy zdarma!

Stream z utkání


Live streaming video by Ustream

O utkání s Tomášem Mariškou

Ještě než se podíváme na první ze čtveřice příštích domácích duelů, připomeňme ještě klání v Salzburgu, ze kterých si junioři dovezli celkem tři body. „Před celým tripem jsme říkali, že chceme tři, v lepším případě čtyři body. To se nám nakonec povedlo, takže jsme se vrátili spokojeni. Pozitivní je, že jsme konečně dokázali vyhrát po samostatných nájezdech. To bylo v sezoně vůbec poprvé,“ ohlédl se za zápasy s Red Bullem trenér Tomáš Mariška.

Jak už bylo napsáno, energetiky nyní čekají v KV Areně čtyři soupeři se Severozápadní divize. Jako první dorazí Loko Jaroslav, první tým celé Západní konference. „Kvalita soupeře je hodně vysoká a zřejmě je to nejlepší tým, se kterým jsme se setkali. My ale budeme chtít vycházet z našeho prvního měření sil. Jaroslavli jsme byli vyrovnaným soupeřem a dokázali jsme na jejich ledě získat bod. Z mého pohledu je to hratelný soupeř a naším cílem je bodovat,“ pokračuje Mariška.

Vlčí smečka zakládá svoji hru na pečlivé defenzivě. „Ano. Budeme hrát ze zabezpečené obrany, a z přesilových her a protiútoků chceme skórovat,“ přidal kouč juniorky Energie.

Do utkání nezasáhne několik hráčů. „Už na tripu v Salzburgu naše mužstvo postihla jakási viróza. Nejsem ještě schopen říci, kolik kluků se bude cítit stoprocentně fit tak, aby zasáhli do utkání. Víme, že se v zápase neobjeví Jirka Fronk, který má antibiotika a také Vojta Tomeček, jenž pojede s A-týmem do Kladna,“ vyjmenoval Mariška ztráty.

Celkem odehrají junioři doma čtyři utkání v řadě. Po Jaroslavli přejede Čerepovec a následně dva petrohradské celky. „Chceme maximálně bodovat a prezentovat se co nejlepším výkonem. Chceme si vybudovat co možná nejlepší pozici před vánoční přestávkou,“ dodal Mariška.

Související články

Reportáž | pá 22.11.2013

Junioři podlehli Jaroslavli po nájezdech