HC Energie Karlovy Vary

Domácí sérii načne odpolední duel s Pardubicemi

Po střeleckém trápení a dvou venkovních neúspěších odehrají hokejisté Energie tři následující zápasy doma v KV Areně. Jako první přivítají v neděli od 15:30 osmé Pardubice, na jejichž ledě v polovině října prohráli 2:4. Navážou Karlovaráci na poslední domácí vítězství s Třincem a překazí trenéru Venerovi jeho 600. utkání na extraligové střídačce? Přijďte se podívat do KV Areny!
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

O soupeři

Poslední střetnutí s Energií vyhráli Východočeši 4:2 a v danou chvíli šlo o jejich páté vítězství v řadě. Dobré časy pak ale pro svěřence Zdeňka Venery na dlouhý čas skončily. V následujících devíti utkáních nasbírali pouze pět bodů, jediné vítězství v této sérii přišlo na Kladně. Hlavním problémem Pardubic bylo střílení branek, ve zmiňované sérii průměrně vstřelily pouze 1,4 branky na zápas. Jak těžko se s takovou potencí sbírají body, ví fanoušci Energie více než dobře.

Před duelem s Energií však jako by se „perníkáři“ opět rozjížděli. Poslední dvě kola jim přinesla plný bodový zisk s Chomutovem, respektive v Liberci. Suma sumárum Pardubice ve 22 kolech nasbíraly 33 bodů a s pětibodovým náskokem na jedenáctou příčku zatím zdaleka nemají nic jistého. Ještě blíže to na druhou stranu mají do elitní šestky, na kterou ztrácí body tři. Z týmových statistik ještě stojí za zmínku malé procento využitých přesilovek, 9,3 % je třetí nejhorší výsledek v lize. Pro srovnání, Energie využila 12,1 % početních výhod.

Pardubické osobnosti

Oproti předsezonním předpokladům nemají Pardubice jasnou brankářskou jedničku. Jednačtiřicetiletý Dušan Salfický má bez jednoho zápasu letos odchytáno stejně jako Martin Růžička, v brance stál i v obou posledních kolech, které jeho tým vyhrál. Trápení jednoho ze strůjců pardubického titulu 2012 Martina Růžičky tento týden uzavřel přesun do Chomutova formou hostování do konce sezony. Do mužstva naopak přibyl slovenský reprezentant Július Hudáček, který se letos neprosadil do kádru Novosibirsku a v KHL odchytal jediný zápas. Kdo z dvojice Hudáček – Salfický nastoupí do branky v neděli v KV Areně, nechtěl trenér Venera den před utkáním prozradit.

Na čele týmového bodování se vzácně vyrovnali Petr Sýkora, Tomáš Zohorna a Tomáš Nosek, všichni shodně se 16 body. Nejvíce branek, konkrétně 11, vstřelil Petr Sýkora, který je ale zároveň nejtrestanějším hráčem v mužstvu. V obraně trenéři nejvíce sází na zkušenosti Václava Benáka, který v průměrném času na ledě jako jediný z týmu překonal hranici 20 minut. Znát je to i na jeho bodovém příspěvku, se 12 body (4+8) hravě překonává řadu svých spoluhráčů útočníků.

Poslední utkání

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Rýgl, Drtina, Rohan, Gulaši, Dresler – Kytnár, Zaťovič, Pohl – Dlouhý, Vlach, Hovorka – Koblasa, Vachovec, Zucker – Doležal, Balán, Tomeček

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Sestava PCE: Salfický – Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček – Sýkora, Marha, Endál – Cetkovský, Zohorna, Semorád – Radil, Nosek, Kousal Trenéři: Zdeněk Venera a Miloš Říha

Vzájemné zápasy 2010/2011

16. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3
03. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:5
29. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 pr.
42. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1

Vzájemné zápasy 2011/2012

03. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:7
16. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn
29. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:4
42. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3

Vzájemné zápasy 2012/2013

07. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 sn
20. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:2
33. HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1
46. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:1

Vzájemné zápasy 2013/2014

11. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 4:2

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 24.11.2013

Marek Hovorka: Šest branek je parádních!