HC Energie Karlovy Vary

Marek Hovorka: Šest branek je parádních!

V utkání s Pardubicemi se stal Marek Hovorka dvojnásobným střelcem. Přiznává, že i šťastné branky, jako byla například ta první, sražená soupeřem, tým potřebuje. V pozápasovém rozhovoru také zmiňuje, že má radost z výhry, ale mužstvo nesmí usnout na vavřínech, protože je pořád na čem pracovat.

Marku, co vás napadne jako první po takové divoké výhře?
Podali jsme disciplinovaný výkon, který jsme už potřebovali předvést. V tomto zápase jsme dali i šťastné branky, které nám ho pomohly zvládnout. Také si myslím, že jsme měli utkání po celou dobu hry ve svých rukou.

Energie působila jak vyměněná. V čem nastala největší změna?
Trenéři nás nabádali, abychom byli důraznější nejen v obraně, ale i před brankou soupeře. To je věc, která nám chyběla například na Kladně. Tam jsme měli nějakých 28 střel, z toho 20 neškodných. Proto jsme museli začít vytvářet větší tlak a zlepšit se v přechodu do útoku, abychom využívali i šance dva na jednoho, tři na dva.

U Pardubic to vypadalo na vzestup formy. Panovaly před střetnutím větší obavy, než například v Kladně nebo v Litvínově?
Já sice nevím proč, ale venku se nám nedaří hrát tak jednoduše, jako doma. Je to chyba, která nás sráží. Venku hrajeme zkrátka s až moc velkým respektem. Například na Kladně to byla obrovská škoda. Podle mě Kladno bylo hratelné a stejně se nám nepodařilo vstřelit ani gól. Musíme pracovat na tom, aby se takové zápasy už neodehrávaly.

Většina branek přišla z úniků v přečíslení, z čeho tyto gólové situace vyplynuly?
Myslím, že Pardubice začaly v průběhu utkání riskovat. Hrály vabank, kdy jsme jim kotouče vypichovali a z toho jsme se dostávali do těch situací, ze kterých padaly i góly.

Myslíte, že jste jako tým potřebovali šťastnou branku, jako byla ta první?
Přesně i tyhle branky potřebujeme. Já nahrával a hráč si to tečoval do vlastní branky. To jsou góly, které nám chyběly a jsem rád, že přišly v pravou chvíli, protože už bylo za pět minut dvanáct a nebýt takových branek, vůbec jsme nemuseli to utkání vyhrát. O to víc jsem rád, že jsme dnes vyhráli.

Zaměřovali jste se během tréninku na produktivitu nebo dnešní trefy vyplynuly ze hry?
Za posledních pět zápasů jsme dali pět branek. Proto jsme se v tréninku zaměřili na přechod z obrany do útoku, což jsme dnes dokázali zúročit a dali jsme tak šest gólů.

Když už to vypadalo, že Pardubice chytají dech, tak jste je opět srazili další brankou. Jak byste dnes zhodnotil vaší formaci?
Já si myslím, že dnes zahrály dobře všechny naše formace. Dnes jsme byli draví, drzí, hráli jsme do těla. To jsou prostě pozitivní kroky vedoucí k tomu, že to mužstvo šlape tak, jak má. Samozřejmě je pořád co vylepšovat. Jsou tam mezery, na kterých musíme zapracovat.

Myslíte, že přímočarost, dravost a důraznost jsou věci, díky kterým dosáhnout úspěchů v budoucnu?
Nejsme špílmachři jako například Sparta a jiné top týmy. Takže ano, my musíme hrát agresivně, důrazně, nevymýšlet a vše se pokusit dotlačit do branky. Dnes jsme se o to snažili a dali jsme šest gólů, což je paráda.

Vypadá to, že vám vyhovují zápasy doma v neděli, kdy jste dnes porazili Pardubice, před tím Třinec..
Vypadá to tak a asi navrhneme, abychom hráli pouze v neděli od půl čtvrté (směje se).

Další utkání je na programu až v neděli, na co se v průběhu týdne zaměříte?
Zítra máme standardně trénink. Potom máme chvíli volno, během kterého si odpočineme, nabereme síly a poté bude zase trénink a příprava na Kometu.

Související články