HC Energie Karlovy Vary

Junioři jasně přehráli Stříbrné Lvy a berou tři body

MHL: HC Energie - Stříbrní Lvi 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Karlovarská juniorka ve čtvrtek sehrála další zápas MHL, jejím soupeřem byli Stříbrní Lvi z Petrohradu. Energetici měli celé utkání od začátku pod kontrolou a řídili hru. O vítězi přesto rozhodla až třetí třetina, ve které Zadražil s Gorčíkem strhli vedení na stranu Energie, soupeř už reagovat nedokázal.
MHL, 27. kolo, čt 28.11.2013, KV Arena
Karlovy Vary
Stříbrní Lvi
3:1
0:0, 1:1, 2:1
Branky a nahrávky: 33. Dvořák (Harkabus), 41. Zadražil (Harkabus), 51. Gorčík (Gríger) - 40. Zamčalov (Džafarov, Dubovickij). Rozhodčí: Solovjov - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 3:5, navíc Bezborodov (SLP) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 450. Střely na branku: 36:24.
Karlovy Vary: Fečo – Adam, Kečkeš, Dvořák, Šafář, Škvor, Šimek, Troška – Tomeček, Flek, Beránek, Gríger, Csamangó, Harkabus, Vachutka, Vrána, Gorčík, Krliš, Zadražil, Fronk
Stříbrní Lvi: Bezborodov – Rybin, Dubovickij, Ušněv, Jestignějev, Božko, Lebeděv, Kajumov – Zamčalov, Šlykov, Korobov, Kantogin, Lapyn, Zelenkov, Kolčkov, Džafarov, Malcev, Komisarčuk, Sverdlov, Arsentěv, Dubinin

Komentář k utkání

Čtvrteční podvečer se nesl ve znamení dalšího zápasu MHL. V KV Areně se představila domácí Energie, z Ruska dorazili Stříbrní Lvi Petrohrad. Energetikům se doma v posledních zápasech dařilo, naposledy zdolali Čerepovec. Petrohrad na tom moc dobře nebyl, v Západní konferenci mu patřila až příčka šestnáctá, v posledním zápase navíc podlehl Rudé Armádě 0:6. Dalo se tedy očekávat utkání s mírnou převahou domácích.

Do zápasu lépe vstoupila domácí Energie, na soupeře se vrhla ihned od úvodního vhazování. Tlak energetiků vyústil v první početní výhodu, která se po pár vteřinách dokonce zdvojnásobila. Domácí si vytvořili několik slibných šancí, k úvodní brance to ale nevedlo. Hra se poté vyrovnala, do šancí se začali dostávat také Lvi. Oba týmy se poté soustředily spíše na bránění a tomu také nasvědčoval nepříliš atraktivní herní projev. Ani jeden tým se prosadit nedokázal a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina začala téměř stejně jako první, opět přesilovkou domácích. Těm se ji však využít nepodařilo. Energetici ale i po skončení početní výhody dále tlačili a drali se do útoku. Několikrát si vytvořili souvislý tlak, gól z něj ale nevytěžili. Ve čtyřiatřicáté minutě se do šance dostal Gorčík, byl faulován, a domácí tak dostali možnost další přesilovky, kterou se jim už využít podařilo. Tomáš Harkabus přihrál Tomáši Dvořákovi a jeho nahození skončilo až bráně. Dvě minuty před koncem druhé periody se nechal vyloučit střelec úvodní branky Tomáš Dvořák, a hosté tak měli možnost početní výhody, kterou také využili. Z dorážky za Fečova záda se radoval kapitán Lvů Alexandr Zamčalov a bylo vyrovnáno.

Poslední část vypadala zpočátku stejně, jako části předchozí. Domácí drželi puk na svých hokejkách a Lvy k ničemu nepouštěli. Ihned po pětačtyřiceti vteřinách se prosadil Matěj Zadražil a strhl vedení na stranu domácích energetiků. Hosté se párkrát osmělili a vytvořili si šance, všechny ale zlikvidoval výborný David Fečo. V polovině poslední části padl další gól a opět do Bezborodovy branky. Do přečíslení dvou na jednoho se dostali David Gríger a Sebastian Gorčík, který pohotově zakončil do odkryté klece. Zbytek utkání se už dohrával v poklidném tempu. Energie tak potvrdila roli mírného favorita a bere všechny tři body.

Video

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme velice rádi, že se nám v tomto těžkém utkání s nepříjemným soupeřem podařilo získat tři body, protože jsme je potřebovali, aby jsme si trochu zlepšili postavení v tabulce a myslím si, že jsme celý zápas byli lepším týmem. Sice jsme udělali pár drobných chyb, ale myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | st 27.11.2013

Vlčí smečka poměří síly s týmy Petrohradu