HC Energie Karlovy Vary

V utkání legend nadělil Gazprom domácím desítku

V utkání legend mezi týmem sestaveným z hvězd z Litvínova a Karlových Varů proti týmu Gazprom Export dopadlo lépe pro hosty z Ruska, kteří domácí tým rozstříleli deseti brankami.

Fotografie z utkání

V sobotní odpoledne bylo na programu exhibiční utkání dvou týmů. Na lavičce Gazpromu se jako trenér představil legendární Sergej Makarov, který působil v tzv. "Green Line" spolu s Vjačeslavem Fetisovem, Alexejem Kasatonovem, Igorem Larionovem a Vladimirem Krutovem. Na druhé straně se v trenérské roli ukázal Milan Mottl a František Potužák.

Před zahájením zápasu si ruští borci převzali od karlovarských žáčků dárkové tašky a následně právě zmiňovaní pánové Milan Mottl a František Potužák vhodili společně s 1. náměstkem hejtmana Karlovarského kraje Jaroslavem Borkou čestnou buly.

První třetina přinesla celkem šest branek. Bohužel všechny padly do karlovarské branky. Dvakrát se prosadili Tepljakov a Ševcov. Po třetině domácí vystřídali gólmany, ale nebylo jim to nic platné. Gazprom přidal další tři branky, kdy tu sedmou přidal generální ředitel společnosti Gazprom Export, prezident KHL a hokejového klubu SKA-1946 Alexander Medvedev. Karlovarští se snažili alespoň o čestný úspěch. Na místo toho však přišel desátý zářez a bylo dokonáno. Když už to od poloviny třetí třetiny vypadalo, že by domácí mohli vstřelit alespoň jeden gól, štěstí se zřejmě rozhodlo postavit se na stranu ruského výběru. Z tohoto utkání si tedy český tým odnesl vysokou porážku.

Stará garda KVA+LIT - Gazprom Export 0:10 (0:6, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Tepljakov (Boriskov), 5. Ševcov (Tepljakov, Boriskov), 8. Čižmin (Varitskij, Medvěděv), 11. Varitskij (Tepljakov, Ševcov), 16. Tepljakov (Boriskov, Ševcov), 20. Ševcov (Štepa), 27. Medvěděv (Čižmin), 29. Ševcov (Tepljakov, Boriskov), 37. Podalinskij (Pogonin, Subbotin), 45. Agarkov (Medvěděv).

Stará garda KVA+LIT: Knížek (Gucevič) – Šlégr, Bubla, Goga, M. Nosek, Weiss – V. Vaněk, Hylas "C", Vopat, M. Vachovec st., Černý, Parkmann, Kysela, Polák.

Gazprom Export: Michajlovskij (Malkov) – Kameletdinov, Štepa, Semin, Antipin, Ingatov, Jaščin, Podalinskij – Medveděv, Boriskov, Čižmin, Tepljakov, Pogonin, Varitskij, Subbotin, Ševcov, Agarkov.