HC Energie Karlovy Vary

Žraloci se vrací domů a chtějí si zajistit play-off

Po období výjezdů se na svůj led vracejí sledge hokejisté karlovarských Žraloků. V Ostrově je čeká již předposlední kolo základní části České sledge hokejové ligy. Aktuálně třetí tým tabulky by rád potvrdil svoji příslušnost pro vyřazovací část. Zajistit si ji může v sobotním utkání s pátými Pardubicemi (od 14:15), v neděli přijede dosavadní překvapení a tím je čtvrtá Olomouc (start v 11:45).

Tento víkend je na programu předposlední kolo základní části, které napoví o složení finálové čtyřky. Jistotu závěrečné fáze soutěže mají pouze hráči Zlína, kteří vévodí průběžné tabulce bez ztráty jediného bodu.

Ve svízelné situaci se nacházejí sledge hokejisté Pardubic, kteří se čtyřmi body ztrácí na postupové čtvrté místo pět bodů a nejenom je čeká klíčový víkend. Pokud chtějí Mustangové pomýšlet na závěrečnou část soutěže, musí o víkendu získat co nejvíce bodů. Jako první překážka jim budou právě karlovarští Žraloci, kteří si naopak výhrou nad Pardubicemi mohou zajistit jistotu play-off.

V sobotu nás tedy čeká na ostrovském zimním stadionu velmi zajímavý zápas. První utkání dopadlo lépe pro Žraloky, i když vítězi musely po jasné převaze a karlovarské střelecké nemohoucnosti rozhodnout až samostatné nájezdy.

Další neméně zajímavé utkání sehrají Žraloci o den později s největším překvapením soutěže. Tým SOHO Kohouti Olomouc si překvapivě drží postupovou pozici, která, nebýt kontumace zápasu se Zlínem, mohla být posílena větším bodovým ziskem. Olomoučtí Kohouti si s devíti body drží čtvrtou postupovou pozici.

První utkání v Olomouci sice Žraloci vyhráli 5:1, ale nutno dodat, že Kohouti byli oslabeni o německé reprezentanty Roberta Pabsta a Bernharda Heringa. Právě druhý jmenovaný táhne olomoucký tým a díky jeho střelecké úspěšnosti jsou Kohouti v tabulce tam, kde jsou.

V Ostrově nás tedy čeká velmi zajímavý sledge hokejový víkend. V sobotu hrají Žraloci s Pardubicemi, které budou hrát o všechno. V neděli Olomouc, kde se s největší pravděpodobností představí oba němečtí reprezentanti. K tomu všemu oba zápasy okoření již tradiční divácká soutěž „HOĎ SI PUKEM“.