HC Energie Karlovy Vary

Petr Pohl: Prohráli jsme, spokojeni být nemůžeme

Petr Pohl měl po utkání s Hradcem Králové rozpačité myšlenky. Na jednu stranu přiznává, že bod s Mountfieldem je dobrý, vzhledem k postu, který zaujímá tento soupeř v tabulce. Na druhou stranu si je vědom, že Energie měla v tomto utkání blízko k většímu bodovému zisku.

Petře, jste po utkání s Hradcem spokojeni za jeden získaný bod?
Hokej se hraje především na výhry a ne na body. My jsme dnes nevyhráli, takže spokojeni být nemůžeme, i když máme alespoň bod.

Jak byste okomentoval průběh zápasu?
V první třetině jsme měli v celku dobrý vstup do utkání, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Nebyli jsme schopni dát gól. Soupeř si ve druhé třetině dokázal vytvořit souvislý tlak, ze kterého naopak branku dokázal dát a tím se utkání naklonilo na jeho stranu. My jsme sice vyrovnali ve třetí třetině, ale stejně jsme prohráli a i když to bylo v prodloužení, tak nemůžeme být spokojeni.

Z pohledu diváka to vypadalo, že tým inkasovaná branka jako tým opařila, souhlasíte?
Takové branky k hokeji patří a dnes se jí podařilo vstřelit Mountfieldu. I nám se naštěstí ve třetí třetině povedlo dát podobnou branku, také z dorážky.

Utkání bylo poměrně vyostřené. Je fyzický hokej to, čím by se náš tým měl prezentovat?
Věřím tomu, že to tak je. My nejsme žádní super hráči a proto musíme makat. To štěstí se k nám může naklonit, když budeme hrát poctivě.

Na konci základní hrací doby šel na trestnou lavici Radim Bičánek a Hradec měl velký tlak. To byla nepříjemná situace, že?
Soupeřovi se nepodařilo z tohoto přečíslení vstřelit branku, a tak se nic nestalo. I my jsme měli šance rozhodnout zápas. Škoda, že jsme nedali gól v nájezdech nebo v při šancích v úvodu zápasu.

Po první třetině jste se do šancí dostávali už méně. Bylo opravdu tak těžké dostávat se do útočného pásma skrze dobře sehranou obranu Hradce Králové?
Ano, to bylo. Na druhou stranu se dnes střetly týmy, které vyznávají stejný styl hokeje, hrají podobnou hru. Možná také proto jsme neviděli padnout více branek. Oni takhle hrají velice dobře a o to víc se musíme my snažit, abychom příště dali více branek.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 10.12.2013

Michal Gulaši: Na soupeře musíme s tvrdou hrou

Ohlasy k zápasu | út 10.12.2013

Energetici chtějí v bodové šňůře pokračovat

Preview k zápasu | so 7.12.2013

Potvrdí Energie vzestup formy proti Mountfieldu?