HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka rozhodla zápas se Stupinem už v první třetině

MHL: Kapitán Stupino - HC Energie 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Ve 30. kole Mládežnické hokejové ligy naskočila Vlčí smečka na led moskevského celku Kapitán Stupino, který na energetiky ještě před zápasem ztrácel 35 bodů a v tabulce Západní konference se držel na posledním místě. Tři body si nakonec ze zápasu odvezou energetici, kteří už druhý zápas po sobě rozhodli v první třetině. Vítězný gól na 1:2 vstřelil Tomáš Harkabus.
MHL, 30. kolo, pá 13.12.2013
Stupino
Karlovy Vary
1:2
1:2, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 13. Zajcev (Grušin, Lukijanov) – 9. Flek (Troška, Tomeček), 15. Harkabus (Troška). Rozhodčí: Poljančikov – Rodionov, Šmakov. Využití: 1:1. Střely na branku: 18:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2 .
Stupino: Docenko – Korčemkin, Salachov, Gončarenko, Lukijanov, Savčak, Lotěnkov, Sorokin, Semjonov S.- Komarov, Subbotin, Porjadin – Kulikov, Zajcev, Grušin – Ivanov, Kučkin, Semjonov A. – Žarkov, Solovjov, Pirogov
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Troška, Dvořák, Škvor, Horváth, Šimek, Adam – Flek, Vrána, Tomeček – Harkabus, Zadražil, Fronk – Táborský, Vachutka, Kohout – Csamangó, Beránek, Rubeš

Komentář k utkání

Do úvodu zápasu oba celky naskočily s velkou dravostí. První gól však padl až v polovině deváté minuty, kdy se do soupeřovy sítě po přihrávkách Davida Trošky a Vojtěcha Tomečka trefil útočník hostujícího týmu Jakub Flek. Ten prvním gólem zápasu poslal svůj tým z Karlových Varů do vedení. To však zanedlouho domácí změnili, když v přesilové hře faul Tomáše Kvapila dokázal potrestat Alexej Zajcev, který po milimetrové přihrávce Arťoma Grušina trefil s naprostou přesností. Po necelé minutě vyloučil rozhodčí Pjotra Pirogova za nesportovní chování. Ani energetici svou šanci nepropásli a vedení strhli zpět na svou stranu. Opět přihrávající David Troška našel tentokráte volného Tomáše Harkabuse, který svou šanci proměnil. Moskevský klub na Harkabusův gól už nedokázal zareagovat a do šaten šla za stavu 1:2 šťastnější Vlčí smečka.

Druhou třetinu naopak provázel opatrný hokej obou celků a až na dvě přesilové hry pro moskevské Kapitány, které domácí nevyužili, se nic zásadního nestalo. Po bezbrankové druhé periodě se tedy do šaten odcházelo za stejného stavu jako po té první.

Ve třetí třetině tentokrát dostali šanci v podobě početních výhod karlovarští. Ani ti je však využít nedokázali. Stav zápasu se pořád ne a ne měnit. Skóre 1:2 z první třetiny jako by na ukazateli mělo být nastálo, žádná střela nebyla pro gólmany obou celků příliš velkým problémem a vlastně i hráči jakoby se se stavem zápasu spokojili a moc aktivní hokej nepředváděli. Domácí se nakonec rozhodli pro power play a domácí brankář Docenko tak 14 sekund před koncem opustil svou svatyni. To však nepomohlo domácím ani hostům a třetí třetina nakonec góly nepřinesla. Tři body si tak připsali energetici.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě jsme moc rádi, že jsme zvládli další težký zápas s nepříjemným soupeřem a připsali si na tripu plný bodový zisk. Stupino, i když je na posledním místě sousední divize, předvedlo velmi dobrý výkon a bylo velmi nepříjemným a nebezpečným soupeřem, který hrozil zejména z rychlých protiútoků a přesilových her. Zlomovým bodem zápasu bylo naše ubráněné pětiminutové oslabení z konce druhé třetiny, které se dohrávalo ještě na začátku poslední třetiny. Odehráli jsme je velmi dobře a nepustili soupeře do větších příležitostí. Opět nás velmi dobrý výkonem podržel v rozhodujících chvílích golman Honzík.