HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci v Hradci na body nedosáhli

SDO: Královští lvi Hr. Králové – HC Energie 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Karlovarští dorostenci zahájili druhý pokus boje o play off na ledě Hradce Králové. Oba celky předváděly pěkný hokej a diváci si mohli užít kvalitní dorostenecký duel. Karlovarští rozhodně horším týmem nebyli, ale opět je zradila koncovka. Zápas nakonec rozhodla druhá třetina, kterou energetici prohráli o tři branky. I přes velký tlak hostujícího celku, v závěru zápasu se už nic, hlavně díky skvělému brankáři domácích nezměnilo a první body nadstavby na karlovarské dorostence ještě čekají.
Extraliga staršího dorostu, II. 1, pá 13.12.2013
Hr.Králové
Karlovy Vary
3:0
0:0, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 32. Hofman (Malík, Čech), 34. Drašnar (Šeda, Luštinec), 37. Malinský (Hofman). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 73. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 3:0.
Hr.Králové: Černý – Havránek, Voříšek, Luštinec, Hronek, Čech, Faltýnek – Hofman, Gančarčík, Malík, Chalupa, Zahradník, Malinský, Šeda, Miškář, Drašnar, Hnik
Karlovy Vary: Frček – Bahounek, Vodička, Rulík, Soudský, Truhlář, Beer, Pajk – Krliš, Janata, Ngyuen, Dimitrov, Binias, Čejka, Hauzr, Prachař, Pastyřík, Vildumetz

Komentář k utkání

Vyrovnaná první třetina branku nepřinesla

Do utkání vstoupila obě mužstva velmi aktivně. Zpočátku to byl Hradec, kdo si vytvářel větší množství šancí, poté ale začali operovat i Západočeši a brankář Černý si připsal několik úspěšných zákroků. Svěřenci trenéra Slabého hrozili hlavně z protiútoků, ale k vážnějšímu ohrožení Frčkovy branky se nedostali.

Hrálo se ve vysokém tempu s minimálním počtem přerušení, rozhodčí Hejduk navíc v první třetině nemusel udělit žádný trest. Ač se oba týmy snažily, jak mohly, brankáři si všechny šance pohlídali a do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

Hosté byli aktivní, poté ale úřadoval Hradec

Prostřední třetinu zahájily Karlovy Vary s velkou chutí. Ihned se usadily v pásmu a domácí brankář měl co dělat, aby udržel nerozhodné skóre. Když se Hradec začal dostávat do šancí, začalo se také vylučovat. Při trestu Truhláře však Hradečtí nedokázali vážněji ohrozit Frčkovu branku. Ve 26. minutě byli ale vyloučeni Prachař a Soudský, a Královští lvi tak dostali výhodu přesilovky pěti proti třem. Nebezpečně pálil Hronek, Frček ale odolával.

Energetici se dokázali ubránit a z následné přesilovky také nebezpečné dotírali na Romana Černého, ten ovšem všechny pokusy vyřešil s ledovým klidem. Chvilku po polovině utkání se diváci branek přece jen dočkali. Hosté zrovna mačkali Hradec v obranném pásmu, pak se ale do přečíslení dva na jednoho dostali Malík s Tomášem Hofmanem. Druhý jmenovaný zužitkoval perfektní přihrávku od svého spoluhráče a otevřel skóre zápasu – 1:0!

Navíc neuběhly ani dvě minuty a bylo to už o dvě branky. Vlastimil Šeda vystihl rozehrávku hostů a přihrál Tomáši Drašnarovi, který střelou na vzdálenější tyč zvýšil hradecké vedení. A Hradečtí v kanonádě nehodlali přestat! I nadále se hnali do útoku, což rychle přineslo ovoce. Ve 37. minutě našel Hofman před brankou osamoceného Marka Malinského, který si počkal na pohyb brankáře a zvýšil na 3:0.

Tlak Energetiků se ve třetí třetině nekonal

Dalo se očekávat, že hosté se od začátku třetího dějství poženou za snížením. Precizní defenzivní hra Hradce Králové jim ale nedovolila se dostat do souvislého tlaku a naopak to byli domácí, kdo z brejků nebyl daleko od vstřelení branky. Po střele Malinského dorážel Zahradník, Frček v brance hostů ale tygřím skokem jeho pokus zlikvidoval.

Hradečtí následné špatně střídali a v jednu chvíli jich bylo na ledě šest, což rozhodčí nepřehlédli. Následné vyloučení Hronka znamenalo pro hosty velkou šanci v podobě dvojnásobné přesilovky. Sprška střel, které musel Černý čelit, ale brankou neskončila. V posledních pěti minutách Hradec zodpovědně držel kotouč na svých hokejkách a daleko od své branky. Domácí brankář vše jistil bezchybným výkonem a Královští lvi si už vítězství bezpečně pohlídali.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Královští lvi Hradec Králové): Utkání bylo z naší strany vedeno velice dobře takticky. Nenechali jsme se zaskočit soupeřem ve druhé třetině, kdy na nás vyrukoval s obrannou hrou, na jeho hru jsme našli recept a dokázali vstřelit góly. Myslím, že z naší strany bylo vidět hodně bojovnosti i herní kvality. Jsme spokojení a doufám, že to budeme potvrzovat dál a naše výkonnost bude pořád stoupat. Tohle je jen taková vlaštovka v té nadstavbové skupině a uvidíme, jak to bude dál.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Já budu velice stručný. Přijeli jsme do Hradce bez mnoha hráčů základní sestavy a během utkání se nám ještě nějací hráči zranili. Utkání jsme tak dohrávali v sestavě, která bohužel z mnoha důvodů kvalitativně nesplňuje požadavky extraligy staršího dorostu, a z toho důvodu jsme ani nemohli být soupeři důstojným protivníkem.