HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Vrána o vítězné sérii: Hrajeme více jako tým!

Karlovarští junioři mají za sebou poslední zápas roku, a to je čas na malé zhodnocení dosavadní sezóny, o které jsme požádali Lukáše Vránu. Jeden z ofenzivních tahounů týmu zhodnotil nejen samotný průběh sezóny, své osobní výkony, ale také podporu fanoušků.

Lukáši, jak jste spokojen s dosavadním průběhem sezony?
Zatím můžeme být určitě spokojeni. Ze začátku to nebylo zrovna moc optimální, ne všechno se nám dařilo. Pak přišel nějaký zvrat a od té doby to je jenom lepší.

Posledních šest zápasů jste vyhráli, bodovali jste dokonce v posledních devíti. Čím to je, že se vám tolik začalo dařit?
Těžko říct, v prvních zápasech jsme měli smůlu. Teď hrajeme více jako tým, stmelili jsme se a více se asi i snažíme. Doma je to trochu jiné, všichni se o něco více snaží. Ale jsme rádi, že tomu tak je.

Doma se vám daří vyhrávat téměř všechny zápasy, avšak venku je to o něco horší. Co to způsobuje? Délka cestování, časový posun?
Cestování v tom samozřejmě také hraje roli, možná i časový posun. Ale téměř všechny týmy jsou doma lepší, mají výhodu domácího prostředí, na které jsou zvyklé, a to je velká výhoda. Dost doma pomáhají i diváci, nejen nám, ale i ostatním týmům. Jsme za to rádi.

Na který venkovní a domácí zápas nejraději vzpomínáte?
To se nedá tak lehce říct, všechny zápasy mají něco do sebe. Samozřejmě nejradši vzpomínám na ty, které jsme vyhráli. Teď to bude momentálně asi ten s Minskem. Málokdo čekal, že vyhrajeme o tolik gólů.

Jste spokojen se svými výkony? Případně co byste chtěl vylepšit?
Zatím vcelku spokojený jsem, ale mohlo by to být lepší. Ale dokud tým vyhrává, tak to není až tak důležité. Konkrétně bych se asi měl snažit více střílet, pak bych měl vylepšit bruslení, to mi občas dělá problém.

Jednu chvíli jste nosil i kapitánské “C“. Bylo to pro vás něco výjimečného?
Bylo to způsobené tím, že Jakub Flek byl nemocný. Výjimečné to určitě bylo, protože nikdy předtím jsem céčko neměl. Hned jsem cítil tu tíhu, která je na kapitána, obzvláště když se týmu nedaří. Ale dobré to bylo, klidně bych si to zase zopakoval.

Před sezonou i v průběhu do týmu přišly posily z jiných klubů. Jak to stálí hráči vnímají, výpomoc, nebo spíše konkurence?
Bereme to jako výpomoc, ale i jako konkurenci. Kluci jsou rádi, když přijde někdo nový, ale zároveň se bojí, protože tu klidně mohou v budoucnu být namísto nich.

Je velký rozdíl mezi bývalým trenérem Karlem Mlejnkem a současným Tomášem Mariškou?
Nemyslím si, a pokud tomu tak je, tak jsem si to nepocítil. Hrajeme stále stejnou hru, taktika ani sestava se moc nemění. Tréninky jsou trochu jiné, ale ne nějak výrazně. Dokud se daří, tak ani není důvod něco měnit.

Jaké umístění je pro vás cílem? Je to postup do play-off, nebo máte vyšší ambice? Máte nějakého soupeře, kterého byste chtěli dostat?
Chtěli bychom se dostat přes první kolo, ale základem je samozřejmě hrát samotné play-off a pak už se uvidí. Tým žádný vybraný nemáme, na tom nám nijak nezáleží.

Na domácí zápasy chodí poměrně dost fanoušků, občas vás přijde podpořit i fanklub. Jaký je rozdíl mezi atmosférou doma a venku?
Určitě je to lepší u nás, za což bychom chtěli fanouškům moc poděkovat. Ale ani v Rusku to není špatné. Občas tam přijde dost lidí, a když je dobrá atmosféra, tak se vždycky hraje líp.

Díky za rozhovor!