HC Energie Karlovy Vary

Zpátky do zelené helmy! Michal Gulaši se vrátil na trůn

Nadvládu energetika Michala Gulašiho v Radegast Indexu přerušil v listopadu vítkovický útočník Petr Strapáč, čtvrtý měsíc sezóny ale zase přinesl vítězství opoře zadních řad karlovarské Energie. Gulaši za sebou nechal libereckého tvrďáka Jana Výtiska, který je i v celkovém hodnocení jediným hokejistou, jenž mu šlape na paty.

Sotva to může být náhoda. Karlovy Vary sice nepatří ke špičce tabulky, přesto mají ve svém středu největšího bojovníka celé soutěže. Michal Gulaši ovládl prosincovou statistiku se ziskem 64 bodů před Janem Výtiskem z Liberce (59 b.) a Janem Holubem z pražské Slavie (56 b.).

„Prostě je lepší než já,“ směje se Výtisk jako Gulašiho nejbližší pronásledovatel. „Hrajeme podobným stylem. Michal bojuje, sráží se, výborně blokuje střely. A když jich má o něco víc, holt vede. Přeju mu to, hraje dobře,“ vzkazuje obránce Severočechů, který v celkovém pořadí ztrácí pouhé tři body.

Do první desítky celkového pořadí se zatím vejdou pouze dva útočníci – osmý Strapáč a desátý Michal Trávníček z Litvínova. Radegast Index je statistikou stvořenou pro hráče, kteří nevynikají ve sbírání kanadských bodů, ale svému týmu jsou platní úplně stejně jako ti nejproduktivnější hokejisté.

„V úvodních kolech si mě Rosťa Martynek dobíral, že když vyhraju, musím se s ním rozdělit o pivo,“ přiznal liberecký obránce. „To bude asi tvrdý oříšek, když je odměnou helma,“ vtipkoval na adresu litvínovského kamaráda nejvážnější adept na zelenou helmu po Gulašim. Že by Radegast, až Výtisk vstane na čele tabulky, zvolil i jinou formu odměny?

Popis Radegast Index

Radegast Index je nový parametr statistik, který bude sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast Indexu bude každý měsíc vyhlášen Radegast Index hráč měsíce (6x v základní části a 1x v play off).

Související články