HC Energie Karlovy Vary

Čtyři kanadské body pro Stanislava Balána

Zápas první formace karlovarské Energie. I takový by mohl nést přívlastek souboj Karlových Varů a Rytířů z Kladno. Petr Pohl dal hattrick a na jeden gól přihrál. Stanislav Balán si také připsal čtyři body, ale v opačném poměru.

Víkendovou misi tak energetici zvládli na výbornou. V pátek udolali Litvínov a v neděli přetlačili Kladno. „Jasně jsme si řekli už na začátku týdne, že potřebujeme šest bodů. V každém zápase jsme museli uhrát tři. To byla naše povinnost,“ řekl na úvod Stanislav Balán a pokračoval: „Za body jsme nesmírně rádi. V další čtvrtině extraligy máme tyto soupeře venku a tam bude budovat velice náročné. Museli jsme si vybojovat nějaký náskok.“

Náročnost obou utkání se ukázala už v prvních minutách duelu s Kladnem. Hosté hráli aktivněji a měli více ze hry. „Druhé utkání bylo těžší. Nejezdily nám nohy a dá se říci, že jsme spali. Pokud budu pokračovat v té terminologii, tak jsme se probouzeli ve druhé třetí třetině a ve třetí už jsme byli vzhůru. Dali jsme dvě branky z přesilovek a definitivně jsme se probudili. Nalilo nám to energii do žil a utkání nakonec doklepali do vítězného konce,“ usmíval se.

Celkem o víkendu padlo osm branek, z toho sedm jich diváci v KV Areně viděli v přesilových hrách. „Každý trénink se tomu věnujeme. Hlavně před zápasem. Na tréninku nám přesilovky moc nejdou,“ přiznal Balán s úsměvem a pokračoval: „Důležitější ovšem je, že se nám daří při zápasech.“

Pokud se zaměříme na samotné Kladno, tak Rytíři byli v první třetině hodně nepříjemní. Bruslili, napadali energetiky v obraném pásmu a vůbec měli celkově více ze hry. „Je to pravda. Jak už jsme řekl, byli jsme ospalí. Nevím, čím to bylo. Možná z toho předchozího cestování. Na to se ale nechci vymlouvat. Musím přiznat, že se štěstím jsme dali tři góly v přesilovkách a to rozhodlo,“ připustil.

Zápas se nesl jasně ve znamení první formace. „Co se týče produktivity, tak spokojeni být můžeme. Co se týče hry pět na pět tak máme ještě rezervy. Nemůžeme se spoléhat jen na to, že budeme dávat góly pouze v přesilovkách. Je pravda, že hra v početní výhodě rozhoduje, ale my se musíme prosazovat i při hře pět na pět. Musíme více hrát v útočné třetině. Tím chci říci, že není třeba hned z první pálit. Nutné je udržet puk a vypracovat si lepší možnost,“ uzavřel.

Související články