HC Energie Karlovy Vary

Martin Zaťovič: Víkend se nám povedl

Ve třicátém šestém kole se v KV Aréně představili Rytíři z Kladna, kteří si odsud odvážejí prohru 4:1. O vítězství domácího celku rozhodl především Petr Pohl, který si připsal hattrick, ale samozřejmě také kapitán energetiků Martin Zaťovič, který na sebe upozornil dvěma gólovými asistencemi. Energie tak zvládla obě poslední utkání na domácím hřišti a ze dvou zápasů získala maximální počet bodů.

Martine, na začátek se vás zeptám, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Dnešní utkání bylo velice těžké. Věděli jsme, že tým, který za stavu 1:1 půjde do vedení, tak vyhraje. Nakonec se to podařilo nám. Celý hrací víkend se nám povedl, získali jsme šest bodů, za což jsme pochopitelně velice rádi. To byl náš cíl, musím pochválit mužstvo, že jsme ho splnili.

Petru Pohlovi se dnes podařilo vstřelit tři branky, co soudíte o jeho parádní brankové potenci?
V podstatě jsem pouze čekal, kdy mu to tam začne padat. Již delší dobu si vytváří šance, a dnes svojí snahu zužitkoval na jedničku. Petr Pohl má v poslední době skvělou formu, dnes nám vyhrál zápas. Jen tak dál.

V dnešním utkání jste si připsal dvě gólové asistence, popsal byste fanouškům tu druhou?
Nejprve jsem chtěl naznačit střelu, což se mi povedlo. Petr Pohl si našel dobrou pozici pro střelu, a obrana hostí si s ním hlavu příliš nelámala. Kotouč dostal téměř přesně na hůl, a velice šikovně trefil prázdnou bránu.

Jak vy osobně hledíte na situaci okolo postupu do předkola vyřazovací části soutěže?
Samozřejmě dál věříme, že postoupíme, jinak bychom ani nehráli. Já osobně ani nesleduji body, koukám se vždy po utkání. Ještě nás čeká nemalá porce utkání, hledíme dopředu.

O víkendu jste vstřelili šest branek, z toho pět padlo v přesilových hrách, je možné, že jste konečně našli ten správný recept jak hrát početní výhody?
Přesilové hry stále trénujeme, veliký faktor na této věci je soupeř, proti kterému zrovna hrajeme. Dva poslední domácí zápasy nám to tam padalo, ale musíme se koukat dopředu, čekají nás Pardubice, a následně doma Slavia. Já jenom doufám, že nám to tam bude padat i nadále, a že budeme dál sbírat cenné body do tabulky.

Díky za rozhovor!


Související články