HC Energie Karlovy Vary

Pohl: Důležité jsou především získané body

Zřejmě nejvydařenější období v zeleném dresu prožívá v těchto dnech znovuzrozený střelec Petr Pohl. V posledních dvou utkáních dokázal vždy nasázet hattrick. Jeho formu odneslo nejdříve Kladno a v pátek také Pardubice. Přesto podle svých slov zůstává nohama na zemi a ví, že nejdůležitější jsou body, které Energii stále do nejlepší desítky chybí.

Petře, v každé třetině jste dokázali na soupeře vlétnout a vytvořili si ihned velkou šanci. Jak to děláte?
Myslím si, že to vyplývá z pohody, ve které nyní hrajeme. Byly zápasy, kdy na nás vletěl soupeř a my se naopak jen bránili. Dnes nám vstupy do třetin vyšly. Jsme za to samozřejmě moc rádi, ale ještě nás čeká mnoho zápasů, proto doufám, že neusneme na vavřínech. Naše pozice v tabulce není příznivá, proto musíme neustále makat.

Vstřelil jste hattrick v druhém zápase po sobě, co k tomu říct?
Bez komentáře. Ani si nevzpomínám, zda se to již někomu v samostatné extralize povedlo (smích).

V posledních dvou utkáních vstřelila vaše lajna devět branek, jste spokojeni?
Spokojeni jsme, už bylo také na čase. Předtím nás táhl Roman Vlach, který měl velkou formu a dařilo se i ostatním pětkám. Řada přišla teď na nás a jsme za to rádi. Na druhou stranu není čas na jakékoliv oslavy. Utkání skončilo a my nyní soustředíme vše na neděli, kdy nás čeká další těžký zápas.

Závěr základní části přeruší olympijská pauza. Chcete do ni nasbírat co nejvíce bodů, že?
Přesně tak, my musíme pokračovat v poctivých výkonech a na každého soupeře se dobře připravit. Nemáme nahráno jako Sparta, která už má play-off jisté. Po olympiádě sehrajeme už jen pět utkání, proto chceme nasbírat body ještě před ní a posunout se v tabulce tak, kam chceme.

Dlouho jste se střelecky trápil, změnil jste něco? Máte třeba jiné hole?
Nezměnil jsem vůbec nic. Od začátku sezony jsem se snažil hlavně makat, abych se udržel v sestavě, střelecky to ale nebylo ono. Dřel jsem a nyní se mi to doufám vrací zpátky, v podobě branek. Proti Kladnu jsem se prosadil hlavně z dorážek a přálo mi i štěstí. Psychicky jsem se zvedl, ale nejen já. Pohoda proudí v celém týmu a to se logicky promítá i na led.

Sledujete i výsledky vašich tabulkových konkurentů? Například Liberec v pátek prohrál…
V průběhu zápasu na to nemáme čas. Vše ale evidují trenéři a samozřejmě nám výsledek Liberce, ale i ostatních týmů po zápase řekli. O to větší radost jsme z našeho vítězství měli. Ale jak jsem již říkal. Pomalu se musíme soustředit na neděli, kdy nás čeká další těžký zápas doma se Slavií.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Notes k zápasu | pá 10.1.2014

Branislav Kubka se vrací do sestavy Energie