HC Energie Karlovy Vary

Juniory čekají dvě venkovní bitvy s Rudou Armádou

Vlčí smečka pokračuje ve famózních výkonech, a v tuto chvíli má na kontě již deset výher v řadě. Naposledy energetici doma skolili Rigu, a po prodloužení zdolali i Dinamo Petrohrad. „Sám jsem takovou šňůru nikdy nezažil, moc si to všichni užíváme,“ říká o současných výsledcích gólman David Honzík. Nyní čekají karlovarské hráče dvě venkovní střetnutí, obě s Rudou Armádou z Moskvy. Prodlouží svěřenci trenéra Marišky úchvatnou sérii výher, a přivezou domů další cenné body? První utkání se hraje v sobotu od 10:00, druhý duel je naplánován na pondělí 14:00 českého času.

Kde sledovat utkání

Online přenos

Rudá Armáda – HC Energie Karlovy Vary, sobota 18.1. od 10:00
Rudá Armáda – HC Energie Karlovy Vary, pondělí 20.1. od 14:00

Rudá Armáda

Karlovarské hokejisty nečeká v Rusku nic jednoduchého, zuby si na ně brousí jeden z nejlepších celků Západní konference. Aktuálně je Rudá Armáda na třetím místě, v rámci celé MHL je sedmá. Energie je v tabulce konference na šestém místě, a na kontě má o deset bodů méně než její příští soupeř. Vlčí smečka má ala ještě dvě utkání k dobru. Moskevský celek předvádí konstantní výkony, tak oslnivou formu jako Energie ale nemá. Z posledních pěti utkání získala juniorka CSKA devět bodů, nestačila na Rigu a Loko Jaroslavl. Domácí ale budou v dobrém rozpoložení. Jejich minulým soupeřem byl Salzburg, který se vracel z ruské metropole s prázdnou, a s ostudným skóre 2:12.

Vzájemné zápasy MHL 2013/2014

HC Energie Karlovy Vary – Rudá Armáda 2:1
HC Energie Karlovy Vary – Rudá Armáda 1:3

Vzájemné zápasy MHL 2012/2013

HC Energie Karlovy Vary – Rudá Armáda 0:3
HC Energie Karlovy Vary – Rudá Armáda 1:0sn
Rudá Armáda - HC Energie Karlovy Vary 7:2
Rudá Armáda - HC Energie Karlovy Vary 2:0

O tripu s Tomášem Mariškou a Martinem Holým

Junioři Karlovarské Energie odcestovali do Moskvy, kde se utkají s Rudou armádou. Trenéři Tomáš Mariška a Martin Holý se shodli, že moskevský klub mladíky Energie důkladně prověří. „Podle mého nás čekají velice náročná utkání. Po delší době se střetneme s top týmem celé MHL,“ říká druhý jmenovaný.

Přednosti juniorky CSKA jsou jasné. „Je to klasický ruský celek. Umí se udržet na puku, pohyb mají vynikající, ale zároveň má i výborně připravenou defenzivu. Je to jeden z mála ruských klubů, který dokázal všechny tyto vlastnosti skloubit dohromady,“ přidal asistent Martin Holý.

Bodově je na tom Rudá armáda lépe nežli Energie. Vlčí smečka ale na druhou stranu má v zádech deseti zápasovou vítěznou šňůru. „Je úžasné, že se nám takto v poslední době daří. Nicméně naší snahou bude prodloužit tuto sérii i na ledě tak těžkého soupeře jako je CSKA,“ přeje si Holý před rozehráním obou utkání.

Po psychické stránce jsou mladí energetici úplně v pohodě. Ve své podstatě na co v poslední době sáhli, tak to se jim povedlo. Získali ze třiceti možných bodů hned devětadvacet. „Já bych neřekl, že na co sáhneme, tak to se nám daří. Vítězství, které jsme získali, jsme museli poctivě vybojovat a nejednou jsem si sáhli na samé dno sil. V několika duelech jsme měli i štěstí. Tuto skutečnost stále hráčům připomínáme a já si myslím, že si vše uvědomují. Vědí, že nic není zadarmo. Musíme stále na sobě pracovat a držet se při zemi,“ přidal.

Jak duel s Dinamem Petrohrad, tak klání na ledě Junosti Minsk či Dinama Bobrujsk rozhodovaly maličkosti. Předpokládá se, že moskevské zápasy budou stejné. „Myslím si, že to tak bude. Ano, může se stát, že se jeden zápas zvrhne v nějakou přestřelku, ale osobně si myslím, že bude rozhodovat každý detail. Každé jedno střídání i třeba jinak bezvýznamné nahození,“ odhaduje Holý.

Jako jednička odletěl do Moskvy brankář David Honzík. Ve formacích ale museli udělat trenéři nějaké změny. „Vrátil se nám obránce Kvapil, který měl zdravotní problémy. Na druhou stranu nemůžeme počítat s Vojtou Tomečkem, který bude zatím působit u A týmu. Každopádně do každého utkání bude připraveno nastoupit třináct útočníků a osm obránců. Až v Moskvě se budeme rozhodovat, jak formace poskládáme. Co se týče ztrát, tak se musíme obejít bez brankáře Feča, který se stále zotavuje po operaci nosu,“ uzavřel asistent Martin Holý.

Související články