HC Energie Karlovy Vary

Dorost prohrál i v Olomouci

SDO: HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Již sedmkrát v řadě odcházeli starší dorostenci Energie z ledu se svěšenými hlavami. Bodovat se podařilo Eismannovu týmu před týdnem, když prohrál v nájezdech s Havířovem, na výhru však čeká již od 30. listopadu. V Olomouci šli domácí rychle do vedení, energetici srovnali ve druhé třetině, ale po necelých dvou minutách už znovu vedli olomoučtí hokejisté. S úřadujícím mistrem dorostenecké extraligy to nevypadá dobře. Jedinou branku západočeského týmu vstřelil Tomáš Vildumetz. V sobotu hrají dorostenci Energie ve Vsetíně.
Extraliga staršího dorostu, II. 5, pá 17.1.2014
Olomouc
Karlovy Vary
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Šoustal T. (TS), 28. Pavlovský (Spurný), 54. Kuba (Melichárek, Heža J.) – 26. Vildumetz (Janata, Prachař). Rozhodčí: Netopil - Nazad, Štreitová. Vyloučení: 8:7, navíc Kuba (OLO) 10 min OT. Bez využití. Diváci: 89. Střely na branku: 24:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Olomouc: Urbisch – Spurný, Hes, Kolovrátník, Hrabica, Tomek, Klvaňa, Marek, Škoda – Kropáč, Melichárek, Štefka, Heža J., Pavlovský, Janás, Dittrich, Horák J., Šoustal T. (C), Malý, Kuba
Karlovy Vary: Harakal (28. Kuchař) – Vodička, Bahounek, Beer, Soudský, Rulík (C), Binias, Prachař – Vildumetz, Osmík, Hauzr, Nguyen, Janata, Trapl, Svoboda, Čejka, Krliš, Dimitrov, Čupa

Komentář k utkání

Aktivněji vstoupili do zápasu hráči hostujícího celku, gólman olomoucké Mory si tak od úvodních vteřin nemohl na nedostatek práce vůbec stěžovat. Puk za svá záda Urbisch ale ani během několika závarů, ani během oslabení nepustil. Domácí se poprvé slova ujali až v sedmé minutě, během hry ve čtyřech unikl karlovarským obráncům Tomáš Šoustal, který byl během zakončení zahákován. Následné trestné střílení domácí kapitán proměnil a poslal svůj celek do vedení.

V následných minutách první třetiny měla ještě obě mužstva k dispozici alespoň jednu přesilovou hru. Gólmani na obou pólech kluziště ale příliš práce neměli. Do kabin se tak odcházelo za jednobrankového vedení olomouckého týmu.

Na začátku prostředního dějství si oba týmy zahrály zkrácenou přesilovou hru. Ačkoli domácí byli v té své střelecky aktivní, vedení navýšit nedokázali. Naopak chvíli po jejím skončení využili jednu z mála šanci Karlovarští. K dorážce před svatyní Kohoutů se dostal Tomáš Vildumetz, který přesnou trefou srovnal stav utkání.

O chvíli později mohli hosté jít dokonce i do vedení, proti byl ale gólman Urbisch, který vytáhl dva povedené zákroky. Hned z protiútoku navíc střílel z pravé strany Matěj Pavlovský, jehož ránu Harakal nedokázal zastavit a domácí šli znovu do vedení. Pro gólmana hostí tím i utkání skončilo, své místo přenechal Kuchařovi.

Autor druhé olomoucké trefy mohl v polovině duelu přidat další zásah, proti byl ale novic na ledě, náhradní gólman Západočechů se prezentoval rychlým zákrokem betonem. Podobným způsobem si v závěru třetiny vedl i jeho kolega z brankoviště na druhé straně, který musel likvidovat nejeden soupeřův pokus. Čupův bekhendový blafák přečetl a o chvíli později zlikvidoval také teč Osmíka.

Třetí třetinu zahájili olomoučtí hokejisté dvěma nedovolenými zákroky, jejich soupeř tak hrál čtyři minuty přesilové hry. Gólově potrestat nedisciplinovanost domácích se ale Západočechům nepodařilo, přestože se do střeleckých příležitostí dostávali. V sedmačtyřicáté minutě pak předvedla pětice Hanáků pohlednou kombinaci, na jejímž konci zazvonila po ráně Pavlovského tyč.

V polovině třetiny měl možnost srovnat krok se soupeřem Krliš, jeho rána z pravého kruhu pro vhazování si ale našla cestu jen do lapačky připraveného Urbische. Skóre se tak měnilo až na začátku čtyřiapadesáté minuty. Zpoza hostující klece poslal puk Heža, jehož výzvu vyslechl Miroslav Kuba, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Přestože hosté v tu chvíli prohrávali o dvě branky, s výsledkem se smířit nedokázali a stále se snažili o nebezpečné výpady. Pět minut před koncem měl ideální příležitost zkorigovat stav duelu Janata, perfektním zákrokem jej ale vychytal Urbisch. V posledních minutách tak Karlovarští ještě zkusili hru bez brankáře, ale ani z vytvořeného tlaku nic nevytěžili.

Utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary tak skončilo vítězstvím domácích barev v poměru 3:1. Zatímco Hanáci tímto výsledkem natáhli šňůru výher již na osm utkání, Západočeši již sedm zápasů v řadě nepoznali chuť vítězství.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Vítězství jsme si zasloužili. Bylo to vyrovnané utkání, kluci bojovali. Vytvořili jsme si o něco více šancí než náš soupeř, který měl také několik nebezpečných brankových příležitostí, ale náš gólman je pochytal. Branka na 3:1 už zápas rozhodla, poté se jen dohrálo. Byli jsme nedisciplinovaní, předvedli jsme několik zbytečných faulů. Soupeř se díky tomu dostal do hry. Kdybychom nebyli tolik vylučovaní, bylo by to asi jednodušší.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Naše zápasy mají poslední dobou stejný scénář. Na začátku utkání jsme byli aktivnější, ale poté přišla chyba našeho obránce na modré čáře. Následovalo trestné střílení a obdrželi jsme branku. Začali jsme panikařit, dělali jsme chybná rozhodnutí. Vrátili jsme se sice šťastnou brankou, ale soupeř vzápětí také šťastnou brankou opět odskočil. My už jsme nenašli protizbraň. Těžko jsme se vyrovnávali se správnou agresivní hrou soupeře.