HC Energie Karlovy Vary

Rudoarmějci zastavili jízdu Vlčí smečky

MHL: Rudá Armáda - HC Energie 6:4 (1:1, 0:1, 5:2)
Spanilá jízda juniorů Energie skončila v Moskvě. V zápase plném zvratů energetici rychle inkasovali, brzy však vyrovnali a dlouho dokonce drželi vedení. Junioři CSKA však ve třetí třetině i díky karlovarským faulům opět otočili skóre, a ukončili tak desetizápasovou sérii výher Energie. Dvě branky v utkání vstřelil Tomáš Harkabus (na snímku).
MHL, 35. kolo, so 18.1.2014
Rudá Armáda
Karlovy Vary
6:4
1:1, 0:1, 5:2
Branky a nahrávky: 1. Timirjov (Podlubošnov), 47. Mamin (Blažijevskij, Timirjov), 50. Blažijevskij (Makkajev, Podlubošnov), 51. Makkajev, 58. Timirjov (Voronkov), 60. Podlubošnov (Prochorov) – 5. Flek (Dvořák), 27. Harkabus (Šafář, Gorčík), 51. Harkabus (TS), 60. Vrána (Troška, Zadražil). Rozhodčí: Drejev – Jermolajev, Nikolajev. Vyloučení: 7:7, navíc Flek (KVA) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 280. Střely na branku: 24:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4.
Rudá Armáda: Treťjak – Voronkov, Ogurcov, Makkajev, Blažijevskij (C), Vorobjov, Mjačev, Ogijenko – Prochorov, Silajev, Podlubošnov – Mamin, Šarov, Timirjov – Karnauchov, Šiksatdarov, Světlakov – Krašennikov, Kaštanov, Bojko
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Šafář, Kečkeš, Dvořák, Horváth, Šimek, Troška – Flek (C), Vrána, Gríger – Harkabus, Gorčík, Zadražil – Bezúch, Vachutka, Kohout – Beránek, Táborský, Rubeš

Komentář k utkání

Hned v úvodní buly zápasu získali puk na své hole domácí hráči. Věděli jak s pukem naložit a po pětačtyřiceti sekundách si mezi kruhy sjel Alexandr Timitrjov a po přesném pasu od Pavla Podlubošnova prudkým švihem nad Honzíkovu lapačku vsítil první branku zápasu. Energetiky však rychle inkasovaný gól nerozhodil a začali si vytvářet velký tlak. Vyrovnat se po třech minutách podařilo Jakubu Flekovi, jenž stál na konci rychlé útočné akce. Po přihrávce Tomáše Dvořáka trefil přesně přesně mezi Treťjakův levý beton a lapačku. Energetici si vytvářeli tlak po celou dobu první třetiny a ruského soupeře donutili ke dvěma faulům, přesilové hry však využít nedokázali a do šaten se po první periodě odcházelo za vyrovnaného stavu.

Ani ve druhé třetině hráči lázeňského celku nepřestali tlačit a jejich snažení dokázal góle odměnit před polovinou zápasu Tomáš Harkabus. Stav zápasu otočil po přesné přihrávce Ondřeje Šafáře od zadního mantinelu. Poté začala karlovarská mizérie, když do konce třetiny byli vyloučeni tři hráči Vlčí Smečky a tlak se přehoupl do jejich obraného pásma.

Ve třetí třetině zahájili Rudoarmějci obrat. Ale vyrovnat dokázal až po šesti minutách třetiny Maxim Mamin. Tím odstartoval obrovskou přestřelku, kterou jistě nikdo nečekal. Tři minuty na to dostal domácí po přesné a tvrdé ráně zpoza pravého kruhu Arťom Blažijevskij. Za necelou minutu nařídil rozhodčí trestné střílení na druhé straně za posunutí branky. Nájezd bez problému proměnil Tomáš Harkabus a svým druhým góle v zápasu srovnal stav napínavého zápasu na 3:3. Ještě se nestihlo pořádně ani hodit buly po vyrovnávacím gólu a moskevští junioři se dostali opět do vedení. Po jednatřiceti sekundách se z mezikruží dokázal trefit Georgij Makkajev. Dvě minuty před koncem zápasu ještě upevnil vedení svého celku Alexandr Timirjov, který předvedl skvělou individuální akci, když získal puk v obraném pásmu, přejel celé hřiště a pěknou střelou nad Honzíkovo rameno proměnil. Energetici dokázali zápas ještě zdramatizovat, když v power play vstřelil gól Lukáš Vrána, který se po střele Tomáše Dvořáka dokázal nejlépe zorientovat a dotlačil puk do branky. Víc už jim ale domácí hráči nedovolili a osm sekund před koncem ještě rozhodli o svém vítězství gólem do prázdné branky. Svůj druhý gól zápasu si připsal Pavel Podlubošnov.

Video

Záznam utkání je k dispozici na stream kanálu soupeře

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Do dnešního utkání jsme nevstoupili nejšťastněji a hned z první střely jsme inkasovali branku. Ta nám paradoxně pomohla a od té doby jsme byli lepším mužstvem. Dobře jsme s domácími bruslili a vytvořili si několik brankovych příležitosti z nichž jsme otočili skóre na naši stranu. Do poslední třetiny jsme šli s jednobrankovym naskokem,ale domácím se podarilo po naši neduslednosti vyrovnat a při přesilovce 5v3 jít do vedeni. Tomáš Harkabus nás ještě jednou vrátil do utkání, když po výborne práci v oslabení ujel a z následného trestného střílení znovu vyrovnal. Bohužel po dalším smolném odrazu kotouče jsme opět prohrávali a při našem následném tlaku si domácí výhru pojistili ještě jedním gólem. Zabojovali jsme o výsledek proměněnou power-play, ale při jejim pokračování jsme dostali poslední branku. Rozhodně jsme dnes nebyli horším mužstvem a po většinu zápasu jsme domácí prehravali, za což si hráči zaslouží velikou pochvalu. Domácí sehráli lépe přesilové hry a byli o něco šťastnější v koncovce. Urcite ale nechceme z tohoto tripu odjet s prázdnou a věřím, ze pokud navážeme na dnešní výkon, popereme se o další důležité body!

Související články