HC Energie Karlovy Vary

V kabině panuje po víkendu dobrá nálada

Hokejisté Energie v uplynulém víkendu ukořistili plný bodový zisk navzdory faktu, že obě svá utkání hráli na hřištích soupeřů. Šest bodů je přiblížilo k hranici postupu do play-off. „Na tabulku se podíváme, ale stále se musíme soustředit především sami na sebe,“ říká střelec posledních dnů Petr Pohl.

POHL ODPOVÍDÁ

V anketě na Facebooku HC Energie si fanoušci pro aktuální offline rozhovor vybrali Petra Pohla. Své otázky můžete pokládat zde.

Velikým přáním energetiků před uplynulým víkendem bylo získat na ledě Chomutova a Komety šest bodů. Povedlo se. „Lepší to ani být nemohlo. Jsme maximálně rádi, že se nám povedlo. Ze zápasu s Chomutovem jsme měli veliké obavy, protože nám bylo jasné, že Piráti už někoho porazit musí. Nevyšlo to na nás a jsme velice šťastní. Tento víkend byl opravu z říše snů,“ radoval se po zápase asistent trenéra Jaromír Kverka.

Autor první branky v Chomutově Petr Pohl se trochu více držel při zemi. „Ano je to dobré, ale fantastické asi ne. Víme, o co hrajeme, a stále se na to musíme soustředit. Věříme, že konečný výsledek nakonec přijde,“ přidal se.

V sedmnácté vteřině poslal Pohl Energii na ledě Chomutova do vedení. „Bylo to trochu zvláštní. Věděli jsme, že vedeme, ale soupeř hned od tohoto okamžiku věděl, že nemá co ztratit. Podařilo se nám využít o jednu šanci více a to nakonec rozhodlo. Domácí hráli dobře a mohli vyrovnat. Chomutov má v kádru dobré hokejisty, kteří teď jen nemají štěstí,“ uznal Pohl kvality Pirátů.

Jakým směrem se nyní v šatně dívají na tabulku? Na to Jaromír Kverka odpověděl. „Díváme se oběma směry,“ přiznal s úsměvem a přidal: „Na Kladno nemáme zase tak veliký náskok ale samozřejmě, že se chceme posunout o nějaké místo výš.“ Petr Pohl navázal: „Ano jsme jen lidé a na tabulku se podíváme. Na druhou stranu nás ale tabulka teď nemusí zajímat. Musíme se věnovat sami sobě. Po konci základní části, kdy bude vše spočítáno, se na ní kouknout můžeme. Dříve to není tak důležité.“

Poslední výsledky naznačily, že o tři postupová místa bude bojovat pět týmů. Rozdíl mezi osmou a dvanáctou příčkou činí pouze pět bodů. „Vše je stále otevřené a přiznám se, že jsme si vše takto představovali. Chtěli jsme být na dostřel desítky a do posledního kola bojovat o předkolo play-off,“ připouští Kverka.

Extraliga pokračuje až v pátek, kdy bude Energie hostit Vítkovice. „Vše bude probíhat jako doposud. Hráči dostali v pondělí volno a trénovat se začne od úterního rána. Od pátku se pak bude hrát rychle za sebou a definitivně se rozluští mnoho tajenek,“ odhaduje Kverka na závěr.

Související články