HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka pokračuje ve vítězném tažení

HC Energie Karlovy Vary - MHK Chimik Voskresensk 2:1 sn (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
V sobotním podvečerním utkání se střetly ve druhém zápase týmy Vlčí smečky a Chimiku Voskresensk. Dramatický zápas, ve kterém měli domácí navrch, musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil Jakub Flek, a zařídil tak energetikům další cennou výhru.
MHL, 38. kolo, so 25.1.2014
Karlovy Vary
Voskresensk
2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 43. Harkabus (Gorčík), rozh. náj. Flek – 55. Lovjagin (Sokolov). Rozhodčí: Nosov – Belko, Maloušek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 700. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Kvapil, Dvořák, Šafář, Šimek, Troška – Flek "C", Beránek, Gríger, Táborský, Harkabus, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Hroch, Zadražil, Rubeš
Voskresensk: Olenič – Rodionov, Solovjov, Zimin, Šindjajkin, Leonov, Šulev, Stěpanov – Ignatěv, Mozgaljov, Smirnov, Kulakov, Lovjagin, Lavreckij, Gaglojev, Šamolin, Gorbenko, Komlev, Chilčenko, Sokolov, Burmistrov

Komentář k utkání

Sobotní odpoledne se neslo ve znamení dalšího domácího zápasu juniorů Karlových Varů a Voskresensku. V minulém zápase Vlčí smečka vyhrála jednoznačně 7:0, a tak se podobný průběh očekával i v tomto střetnutí.

Energetici do utkání vstoupili podobně jako ve čtvrtek. Od začátku na soupeře tlačili a vytvářeli si velké množství šancí ke skórování. První velká příležitost přišla v šesté minutě, když se dvojice Zadražil – Gorčík dostala do přečíslení dvou proti jednomu. Zadražil na sebe natáhl obránce a přihrál Gorčíkovi, ten ale netrefil odkrytou branku. Další velká šance přišla o necelé čtyři minuty později. Daniel Vachutka zůstal po chybě hostující obrany sám před Oleničem, ale z bezprostřední blízkosti se neprosadil. Energetici hře dále vévodili, ale branka nepadla. Třetí příležitost ke skórování přišla v minutě třinácté, avšak Beránkova teč skončila těsně nad horní tyčkou. Do konce první třetiny se ani jeden tým neprosadil, a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Začátek druhé periody byl ovlivněn vyloučením Tomáše Kvapila, Chimiku se však přesilová hra nepovedla a skórovat se mu nepodařilo. Poté převzali iniciativu opět domácí a diktovali tempo i styl hry. Jeden z nejlepších hráčů zápasu, Matěj Zadražil, si vytvořil výbornou pozici ke vstřelení úvodní branky, jeho bekhendový pokus ale skončil pouze na brankové konstrukci. Neproměněných šancí bylo nejen v druhé třetině, ale v celém zápasu opravdu hodně. Do jedné z mnoha se dostal také Jakub Flek, ale ani on na Oleniče nevyzrál. Na ledě nebyl vidět jen Zadražil, ale také jeho spoluhráč z útoku, Sebastian Gorčík. Jemu však štěstí také nepřálo a ani on se nedokázal prosadit. Druhá třetina tedy branku také nenabídla a do šaten se šlo opět za stavu 0:0.

Třetí část začala z pohledu domácích nejlépe jak mohla. Po dvou minutách se Energie konečně prosadila. Gorčík za bránou vybojoval puk, vybruslil si a přesným pasem vyzval ke skórování Tomáše Harkabuse, který se nemýlil. Následujících pár minut vypadalo téměř totožně, jako v předchozích třetinách. Množství neproměněných šancí Energie, které se jim na konci vymstilo. Voskresensk dal v posledních minutách vše do útoku, což přineslo své ovoce. Necelých šest minut před koncem třetí třetiny zůstal před Honzíkem osamocený Andrej Lovjagin a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Karlovarští mohli ihned poté strhnout vedení na svou stranu, avšak Matěje Zadražila zastavil skvělý Olenič.

Do konce základní části už branka nepadla a o vítězi tak musel rozhodnout nastavený čas. V prodloužení byla k vidění neurovnaná hra, šance si vytvořily oba týmy, avšak ani jeden nedokázal skórovat. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Vlčí smečka. Jediným úspěšným řešitelem se ukázal Jakub Flek, a zařídil tak pro Karlovarské bonusový bod. Energie si tak s Voskresenskem poradila i napodruhé, za dvou zápasů si na konto připsala 5 bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes se jasně ukázala síla soupeře, který proti nám stál. Byl hodě silný v osobních soubojích a hrál výborně dozadu. My jsme dnes dostali lekci z produktivity, bohužel se nám v koncovce nedařilo tolik, jako v prvním utkání. Ale klobouk dolu před hráči, že zvládli závěr utkání. Podařily se nám i nájezdy, což je pro nás velmi cenné a bereme ze zápasu dva body.

Fotogalerie