HC Energie Karlovy Vary

Radegast Index: Gulaši blokuje soupeře každé 6,5 minuty

Obránce Michal Gulaši před nedělním derby jič počtvrté v sezoně převzal zelenou helmu za vítězství ve statistice Radegast Index v předešlém měsíci. Velmi dobře tak má nakročeno i k sezónnímu vítězství, které mu může sebrat zřejmě už pouze liberecký Jan Výtisk.

Už od prvních kol se čísla bojovnosti točila okolo dvou hráčů – Jana Výtiska a Michala Gulašiho. Tak jako se jejich týmy, Liberec a Karlovy Vary, nyní přetahují o pozici v předkole play-off, tak oba řízní obránci soupeří o zelenou helmu, pomyslnou korunu těch pravých hokejových tvrďáků.

Gulašiho výsadou jsou především hity. Jen za leden jich předvedl 39. Největší dlouhodobý rival ve statistice Radegast Index, Výtisk, má lednových hitů dokonce jen 19, což stále patří k extraligovému nadstandardu.

V průměru rozdá Gulaši vždy alespoň 3 hity za zápas, statisticky soupeře pořádně potrápí každé 6,5 minuty pobytu na ledě. V dosavadním průběhu sezóny rozdal už úctyhodných 143 hitů, přičemž průměr mezi hráči se srovnatelným počtem odehraných zápasů se pohybuje okolo čísla 32. „Takový styl se nedá natrénovat, s tím se musí člověk narodit. Já takhle hraji od malička a právě tohle mě dostalo tam, kde jsem,“ říká opora karlovarské Energie.

Lednovým číslům obránce Karlových Varů také pomohla forma, kterou se celý jeho tým v novém roce prezentuje. Z třiceti možných bodů energetici v uplynulém měsíci získali rovných dvacet.

V posledních osmi kolech základní části se každopádně máme ještě na co těšit. V celkovém pořadí zatím není nic rozhodnuto, a napínavý boj o účast v play-off tak doprovodí i bitva tvrďáků Gulašiho a Výtiska o celosezónní vítězství ve statistice Radegast Index.

Popis Radegast Index

Radegast Index je nový parametr statistik, který bude sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře. Na základě Radegast Indexu bude každý měsíc vyhlášen Radegast Index hráč měsíce (6x v základní části a 1x v play off). Více na www.radegastindex.cz.

Související články

Preview k zápasu | so 1.2.2014

O desítku se Energie porve v derby