HC Energie Karlovy Vary

Gól za pět minut dvanáct vynesl juniorům tři body

MHL: HK MVD Balašicha - HC Energie 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Karlovarští junioři zahájili sérii venkovních zápasů vítězstvím na ledě Balašichy. Utkání měli pod kontrolou a po druhé třetině vedli 1:3. Ve třetí periodě ale ruský soupeř využili pasivity hostů a dvěma góly vyrovnal. Už to vypadalo na prodloužení, když deset sekund před koncem utkání rozvlnil Bočarovovu síť hrdina utkání Lukáš Vrána (na snímku).
MHL, 41. kolo, po 3.2.2014
HK MVD
Karlovy Vary
3:4
0:1, 1:2, 2:1
Branky a nahrávky: 31. Thorns (Geraščenko), 53. Jefremov (Pavelčuk, Sidljarov), 55. Korjagin (Prochorov) – 17. Kohout, 26. Troška (Zadražil, Gorčík), 39. Vrána, 60. Vrána (Flek, Gorčík). Rozhodčí: Edward Ibatulin. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.
HK MVD: Bočarov – Lesnikov, Kuzněcov, Lypkaň, Zborowski, Pavelčuk, Geraščenko, Ermošenko, Korjagin – Nikolajev, Uvarov, Thorns, Bešarov, Prochorov, Jefremov, Sidljarov, Markovin, Birjukin, Bazanov, Savelij
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Dvořák, Šafář, Škvor, Šimek, Troška – Flek, Beránek, Gríger, Harkabus, Táborský, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Zadražil, Fronk, Krliš

Komentář k utkání

V první třetině se s nebezpečnými střelami pytel zrovna neroztrhl. K vidění bylo hlavně mnoha přesilových her, ať už na té, či oné straně. Jediný gól této třetiny však paradoxně padl ve chvíli, kdy byly síly na ledě vyrovnané. V druhé polovině první periody ho dokázal vsítit Martin Kohout a karlovarští junioři si své vedení do konce třetiny už udrželi.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější. Faulů sice neubylo, ale tentokrát už padaly i góly a k vidění bylo i dost nebezpečných situací. Vlčí smečka předváděla v této třetině skvělá oslabení a svým soupeřům v nich často její hráči ujeli. Stav se v této třetině poprvé změnil, když přesilovou hru využil tvrdou střelou od modré Tomáš Dvořák. O několik chvil později se snížení na 2:1 dočkala i Balašicha. Početní výhody svého týmu dokázal využít Ilja Thorns. Poté se minutu a půl před koncem třetiny nechal vyloučit Kvapil. Vůbec toho však nelitoval, protože nejprve v oslabení ujel Flek a poté i Lukáš Vrána, který soupeřovu děravou obranu potrestal. Po druhé třetině vedla Energie 3:1.

Do třetí třetiny naskočili energetici v obranné náladě a o gólech do sítě soupeře už nejspíš moc nepřemýšleli. Soustředili se na udržení svého vedení. To se jim však vymstilo. Nejprve snížil na 2:3 po celý zápas vysoce aktivní Vladislav Jefremov. A o pár chvil později rozvlnil Honzíkovu síť obránce Gleb Korjagin, který svým gólem srovnal stav zápasu na 3:3. Energetici se však dokázali otřepat a pár sekund před závěrečnou sirénou dokázal po krásné akci tria Gorčík, Flek, Vrána, poslední zmiňovaný vstřelit vítězný gól. Pro Lukáše Vránu to byl druhý gól v utkání. Energie nakonec tedy dokázala vyhrát a z prvního zápasu v Balašize si odnáší tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V dnešním zápase jsme se od začátku chtěli prezentovat zlepšenou defenzivní hrou a zaměřit se na pozornou obranu našeho a středního pásma. To se nám po většinu zápasu dařilo, a když jsme občas udělali nějakou chybu, tak nás podržel vynikající Honzík. Domácí sice dokázali ze závěrečného tlaku vyrovnat, ale musím smeknout před naším mužstvem, které šlo do poslední sekundy za vítězstvím, které si za svojí bojovnost a týmový výkon zasloužilo. Na zítřejší zápas se musíme opět dobře připravit, poučit se z některých drobných chyb, které jsme dnes udělali, a určitě se zítra popereme o další důležité body.