HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka oplatila Tygrům porážku

MHL: Amurští Tygři - HC Energie 2:3 sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Karlovarská juniorka zvítězila ve druhém utkání na ledě Amurských Tygrů 3:2 po samostatných nájezdech, když se o vítěznou trefu postaral Tomáš Harkabus (na snímku). K penaltovému rosztřelu nemuselo vůbec dojít, hostům však k výhře v normální hrací době nepomohlo ani neuvěřitelných 72 střeleckých pokusů. Další utkání čeká na Vlčí smečku již v úterý, kdy od 18:00 přivítá v Karlových Varech tým Spartaku Moskva.
MHL, 44. kolo, so 8.2.2014
Chabarovsk
Karlovy Vary
2:3sn
0:0, 1:2, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 23. Kopijenko (Abramov), 49. Tymčenko (Krutij) – 26. Zadražil (Fronk), 39. Šimek (Flek, Dvořák), rozh. náj. Harkabus. Rozhodčí: Alexejev – Afanasenko, Semjonov. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 332. Střely na branku: 31:72. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Chabarovsk: Ivandikov (Konjuchov) – Těslenko, Těrjajev, Těreščenko, Subbotnikov, Gorčenkov, Timčenko, Zaseda, Kozlov – Jakovlev, Abramov, Kopijenko – Krutij, Tymčenko, Voronoj – Šaburov, Podsevakin, Malevanyj – Čerkasskij, Kapurov, Dejnega.
Karlovy Vary: Honzík (Flek) – Kvapil, Troška, Dvořák, Šafář, Škvor, Šimek, Bahounek – Flek, Vrána, Gorčík – Harkabus, Kohout, Zadražil – Gríger, Táborský, Fronk – Beránek, Hroch, Krliš.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Po prvním utkání, které jsme nezvládli zcela podle našich představ, jsme si vyříkali pár věcí a od první střídání jsme dnes byli lepším týmem. Na mužstvu byla po celou dobu vidět velká touha vyhrát, a ta nás hnala vpřed. Vytvořili jsme si velké množství šancí, ale trápili jsme se v koncovce a naráželi na výborného golmana domácích. Navíc nás v našem tlaku přibržďovaly některé výroky rozhodčích, kteří neměli zcela stejný metr na obě strany, ale i s tím se hráči dokázali vyrovnat. Domácí v zápase, stejně jako včera, držela jejich první pětka (v níž nastupovali hráči místního KHL týmu, který má olympijskou pauzu). Jedním z rozhodujících momentů byla chycená penalta a když jsme pak nedali dvě vyložené šance v závěru, šlo se do prodloužení. Tady byla hra vyrovnaná a obě mužstva měla několik příležitostí. V dovednostní soutěži jsme pak byli lepší a vybojovali velmi cenné 2 body. Chci poděkovat celému mužstvu za dnešní obětavý výkon, a za to jak celkově tento hodně náročný trip, při kterém jsme docestovali až na hranice s Čínou, a ze kterého vezeme 8 bodů.