HC Energie Karlovy Vary

Autogramiáda HC Energie se vydařila

V sobotu se po 17. hodině sešli v lidovém domě ve Staré Roli hráči A-týmu a byli k dispozici všem fanouškům. Probíhala také autogramiáda, která byla zážitkem především pro nejmenší. Fotografie z této akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Lidový dům ve Staré Roli připravil ve spolupráci s klubem HC Energie krásné sportovní odpoledne. V 17 hodin vypukla autogramiáda hráčů HC Energie, přítomni však byli také všichni trenéři. Od 18 hodin hrála Česká republika proti Švýcarsku a i tento duel bylo možné sledovat v lidovém domě na velkém plátně. Společně s některými hokejisty přišla olympijský zápas sledovat také široká veřejnost. S výsledkem však nemohl být nikdo spokojen. Organizátoři akce však počítali i s nejhorším a náladu měla napravit hudební skupina Support Lesbiens, která bavila početné publikum do večerních hodin.

Ještě před začátkem utkání české reprezentace jsme se zeptali několika hráčů, koho favorizují na vítěze olympijských her v hokeji. „Já mám favority dva, buď zvítězí Kanada nebo USA,“ řekl jednoznačně David Zucker. „Jasného favorita vidím také v Kanadě. Její kádr má neskutečnou kvalitu a je bezkonkurenční. Hrozně bych přál úspěch naši reprezentaci, ale reálně myslím, že můžeme pouze překvapit,“ přidal brankář Tomáš Závorka. Hokejové velmoci věří i další energetici. Našli se však i tací, co favorizují jiný národ. „Netajím se tím, že se mi líbí hra Švédska. Měli smůlu, protože se jim zranili největší hvězdy. Přesto však myslím, že dojdou hodně daleko. Obdivuji především hru jejich obránců. Například Karlsson a Ekman-Larsson, to je klasa,“ vyjádřil svůj názor Adam Schusser. Naopak českému výběru se mezi energetiky příliš nevěří. „Zlatá generace je pryč a bude chvíli trvat, než se vychová nová. Přesto věřím, že kluci udělají pro úspěch maximum,“ přidal svůj pohled na závěr Radim Hruška.