HC Energie Karlovy Vary

Energetici v přípravě zdolali indiány

Příprava: HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Karlovarští hokejisté se v přípravném utkání v Mariánských Lázních ukázali v dobrém světle, a porazili Plzeň. Energie si v průběhu utkání vybudovala tříbrankový náskok, ve třetí třetině se ale indiáni zvedli, a v závěru sahali po vyrovnání. Karlovarští ale náskok uhájili, a připisují si vítězství v derby. Hlavní zásluhu na něm má dvougólový střelec Milan Kytnár.
Příprava na sezonu, přát., čt 20.2.2014, Mariánské Lázně
Karlovy Vary
Plzeň
3:2
1:0, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 19. Pohl (Balán, Drtina), 25. Kytnár (Zaťovič), 39. Kytnár (Vlach, Rýgl) – 54. Dvořák (Lev, Kašpařík), 59. Jeřábek (Kašpařík). Rozhodčí: Florián. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Karlovy Vary: Závorka (31. Řehoř) – Rýgl, Drtina J., Šmach, Gulaši, Dresler, Schusser – Zaťovič, Balán, Pohl – Kytnár, Vlach, Micka – Dlouhý, Vachovec, Zucker – Koblasa, Hruška, Tomeček – Buc
Plzeň: Machovský – Seman, Hanzlík, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík – Sýkora J., Lev, Kratěna – Pletka, Vlasák, Duda – Vlček, Kašpařík, Holec – Pitule, Sýkora T., Dvořák

Komentář k utkání

Zápas začal v poklidném tempu, aktivnější byli hráči Škodovky. Její úvodní tlak narušil až obránce Seman, který odjížděl pykat na trestnou lavici. Zanedlouho ho však doplnili dva energetici. Jmenovitě Hruška s Balánem a Plzni se naskytla možnost jít do vedení. Defenziva Karlových Varů ale fungovala bezchybně. Jinak ale čekali svěřenci trenéra Mlejnka hlavně na protiútoky. Herně byla aktivnější Plzeň, žádnou šanci si ale nevytvořila. Už se zdálo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, když se domácím povedl rychlý protiútok a na jeho konci stál Petr Pohl, který poslal svůj tým do vedení. Branka do šaten se vždy hodí, především díky psychice.

I vstup do třetiny druhé se vydařil Energii na výbornou. Tentokrát pálil kapitán Zaťovič. Proti jeho střele se ještě dokázal brankář Machovský vyznamenat, na dorážku Milana Kytnára byl už ale krátký. Hosté přidali a opět diktovali tempo zápasu. Sám na brankáře Řehoře, který vystřídal Závorku, ujížděl plzeňský Lev. Karlovarský muž s maskou ho ale vychytal. Energie stále pozorně bránila a čekala na svou šanci. Ta opět přišla těsně před koncem třetiny. Autorem branky byl opět uzdravený slovenský útočník Milan Kytnár, jenž tentokrát využil hezké přihrávky od Vlacha. Plzeňští fanoušci skandovali: „My chceme Plzeň“ a hráči se jim chtěli odvděčit pohledným a bojovným výkonem v závěrečném dějství.

Hned v úvodu byl vyloučen Balán, jehož spoluhráči však oslabení bez problémů ubránili. Hosté hru otevřeli a tím nabízeli střelecké příležitosti Karlovým Varům. V brejku dvou na jednoho hledal ještě Zaťovič Pohla, jehož však parádně vychytal Machovský. Plzeňští hráči přidali na důraze a dočkali se také gólu. Bojovník Michal Dvořák našel nejrychleji kotouč před brankou a bez problémů jej dopravil do sítě. Svou brankou probudil početné plzeňské publikum a také nabudil své spoluhráče. Ihned vzápětí pálil tvrdě Kašpařík a Řehoř se vyznamenal svoji lapačkou. Trenér Razým si vzal těsně před koncem oddechový čas a rozhodl se i pro power-play. Jeho tah se zdál být výborným. Jakub Jeřábek totiž propálil minutu před koncem vše, co mu stálo v cestě. Definitivně mohl následně rozhodnout Vlach, který však minul prázdnou branku. Nakonec si určitě oddechl. Plzeňští totiž ještě dopravili se závěrečnou sirénou puk za Řehoře. Nakonec se však ukázalo, že branka padla po vypršení šedesáté minuty. Hráči Energie si tak mohli zvednout sebevědomí před závěrem extraligy, ve kterém budou bojovat o účast v předkole play-off. Mariánskolázeňští diváci viděli zajímavý duel a určitě odcházeli ze stadionu spokojení.

Fotogalerie