HC Energie Karlovy Vary

Junioři svůj poslední domácí zápas v základní části nezvládli


HC Energie Karlovy Vary - EC Red Bull Salzburg 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Junioři v odvetě se Salzburgem padli a jejich vítězná série šesti předcházejících utkání končí. Byl to pohledný zápas, který byl plný šancí hlavně rychlých protiútoků. Jediný gól Vlčí smečky vstřelil v přesilové hře Jakub Flek. Energie má na programu už pouze dva zápasy západní části, oba v Doněcku. Poté už přijde na program play-off.
MHL, 50. kolo, pá 21.2.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Salzburg
1:3
1:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 12. Flek (Gríger, Vrána) – 9. Hochkofler, 34. Fuhrer (Obrist, Pöck), 55. Obrist (Fuhrer, Polata). Rozhodčí: Anton Děmura – Tomáš Brejcha, Libor Suchánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:17. Vhazování: 21:24. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Karlovy Vary: Honzík – Troška, Škvor, Dvořák, Šafář, Kečkeš, Horvath – Flek, Vrána, Gorčík – Vachutka, Táborský, Kohout – Gríger, Hroch, Fronk – Beránek, Csamangó
Salzburg: Karjalainen – Polata, Zauner, Pýcha, Linder, Logar, Mayrhauser, Duller, Orsagh – Hochkofler, Pavlu, Schettina – Fuhreh, Valli, Pöck – Firman, Kalan, Orsagh – Ahoniemi, Obrist, Winkler

Komentář k utkání

Oba týmy do zápasu naskočily velice aktivně a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Celou třetinu hrály celky velice vyrovnaně. K vidění bylo plno šancí, akcí a pěkných přechodů do útoku. Nejprve se prosadili opět hosté, když Peter Hochkofler ujel v oslabení obraně domácích a nekompromisně zakončil. Jeho střela zhruba z mezikruží mířila ke vzdálenější tyči přesně nad Honzíkův beton. Domácí chvíli na to však po pěkné akci srovnali v početní výhodě pět na tři. Lukáš Vrána přihrál z brankové čáry před branku Davidu Grígerovi. Ten si puk zpracoval a už to vypadalo že bude střílet. Nakonec ještě přihrál Jakubu Flekovi, který si ještě stihl puk nohou zpracovat a zavěsit do prázdné brány ležícího Karjalainena. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:1.

Ve druhé třetině byla hra ještě rychlejší a akce obou týmů končili daleko častěji pěknou střelou. Avšak gólově se v této třetině dokázali prosadit jen hosté, když puk do prázdné brány po jednom z protiútoku dorazil Leonardo Fuhrer. Nejprve se ke střele dostal po přihrávce Pöcka ve středním pásmu Obrist, kterého střelu Honzík vyrazil vedle sebe, kam přispěchal již zmiňovaný Fuhrer a dorazil puk do Honzíkovy otevřené svatyně. Do šaten tak odcházeli šťastněji hosté, kteří si do třetí třetiny nesli náskok jednoho gólu.

V poslední třetině byl k vidění opět zajímavý hokej, ale gólově se opět prosadili pouze hosté. Ti si akorát pojistili své vítězství a oplácejí energetikům včerejší prohru. Poslední gól zápasu přidal z protiútoku dva na jednoho Patrick Obrist. Fuhrer klasicky přihrál na druhou stranu Obristovi a Honzík už se nestihl včas přesunout. Energie tak v odvetě ztratila a tři body bere Salzburg.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Já si myslím, že jsme dneska odehráli pro nás trochu nešťastné utkání, které jsme načali špatným vstupem do utkání. Měli jsme hodně špatný pohyb, nedělali jsme vůbec to, co jsme měli, pustili jsme soupeře do vedení v naší přesilové hře a to si nemůžeme dovolovat. Klukům jsem poděkoval za práci ve druhé a ve třetí třetině. Ale bohužel už jsme se do zápasu nedokázali vrátit. Neprosadili jsme se v koncovce, ale rvali jsme se o to vítězství až do konce a to je důležité. My musíme jít dál. Je lepší prohrát teď, než za týden v play-off.

Fotogalerie