HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost porazil v tréninkové hale Olomouc

Starší dorostenci v pátek odpoledne porazili Olomouc. Utkání se z důvodu příprav kulturní akce Lord of the dance odehrálo v tréninkové hale, což zřejmě více svědčilo svěřencům kouče Václava Eismanna. Karlovy Vary nakonec pohodlně zvítězily 5:2, a upevnily si tak druhou pozici v tabulce.
Extraliga staršího dorostu, II. 13, pá 28.2.2014
Karlovy Vary
Olomouc
5:2
2:2, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 1. Nguyen (Osmík), 7. Binias, 34. Trapl (Soudský), 56. Krliš, 60. Rubeš – 4. Marek (Spurný), 16. Šoustal (Marek). Rozhodčí: Hlinka – Maloušek, Rozlílek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 70. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Karlovy Vary: Frček – Vodička, Bahounek, Adam, Soudský, Rulík, Binias, Prachař – Hubáček, Osmík, Nguyen – Janata, Trapl Svoboda – Čejka, Krliš, Rubeš – Dimitrov, Vildumetz
Olomouc: Urbisch – Spurný, Hes, Beutl, Kolovratník, Tomek, Klvaňa, Marek, Horák, Škoda – Kropáč, Melichárek, Štefka – Heža, Janás, Horký – Beier, Hajšman, Šoustal – Ministr, Kuba

Komentář k utkání

Páteční odpoledne nabídlo souboj domácího staršího dorostu, který hostil kohouty z Olomouce. Utkání se netradičně odehrálo v tréninkové hale, a to již od 15:45. V KV Aréně se totiž koná příprava kulturní akce Lord of Dance.

První třetina byla vyrovnaná. Již po třinácti sekundách chyboval Adam Rulík, který nabídl šanci Tomáši Šoustalovi. Tomu se ale bekhendová klička nepodařila, puk mu utekl. Pravidlo nedáš-dostaneš se v tomto případě potvrdilo, po třiceti sekundách se prosadil Tomáš Nguyen, který dorazil odražený touš bekhendem do odkryté Urbischovy brány. O pár minut později ale bylo vyrovnáno. Zasadil se o to Dominik Marek, který dorážel střelu od modré čáry.

Během prvních sedmi minut byly k vidění tři góly. Ten na dva jedna dával Petr Binias, který pouze nahazoval puk na bránu. Jeho střela ladně zaplula k tyči brankáře hostí. Pět minut před koncem ale hosté podruhé vyrovnali. Při vlastním oslabení nádhernou střelou trefil skulinku mezi Frčkovými betony Tomáš Šoustal, který tedy opět vyrovnal.

Do druhé části se tedy šlo hrát za stavu 2:2. Co stojí za zmínku je fakt, že hlavní sudí celkem šestkrát vylučoval. Karlovy Vary se prosadily právě ve chvíli, kdy na trestné lavici seděl Tomáš Šoustal, který si připsal jednu branku. Robin Soudský nahodil puk na brankáře, a ve zmatku se nejlépe zorientoval Martin Trapl. Ze druhé periody ještě stojí za zmínku pokus Martina Osmíka, který se z ničeho nic ocitl před Jakubem Urbischem.

.

Když už to vypadalo, že půjde do tuhého, tak svěřenci kouče Eismanna udeřili počtvrté. Pět minut před koncem se do samostatného nájezdu dostal Václav Krliš. Ten se trefil nádherně pod horní tyč, energetici navíc hráli v oslabení. Energie před tímto utkáním měla na Olomouc náskok dvou bodů, po dnešku to tedy bude pět.

Devět sekund před koncem zápasu ještě do prázdné brány kosmeticky upravil výsledek Tomáš Rubeš. Energie nakonec pohodlně zvítězila 5:2, v sobotu se utká se Vsetínem. Dnes si připsala osmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první řadě jsme rádi, že se nám podařilo získat tři body, avšak nebyli jsme spokojeni se vstupem do utkání. První třetinu jsme hráli pod dojmem určité série vítězství a ne všechny věci jsme dělali dostatečnou precizností. Soupeř měl spoustu přečíslení, což se nám do druhé třetiny podařilo změnit. Jeden z hlavních zlomů byla branka Venci Krliše v oslabení, který prokázal instinkt střelce. Určitý vliv mohl mít i přesun do menší haly, ale my chceme vyhrávat jak tady, tak kdekoliv jinde. I kdyby to mělo být třeba na rybníce.