HC Energie Karlovy Vary

Vrána: V neděli do zápasu vletí úplně jiná smečka

Vlčí Smečka nezahájila play-off MHL nejlépe. Soupeř z Minsku se po většinu zápasu bránil, dokázal však vytěžit z minima maximum a po výhře nula tři se ujal vedení v sérii. Prohře nezabránil ani agilně hrající Lukáš Vrána.

Lukáši, prohra určitě zamrzí. V čem byl Minsk lepší?
Nemyslím si, že by byl Minsk obzvlášť lepší. Spíš nám se dnešní zápas vůbec nepovedl. Play-off je úplně jiný hokej a soupeř byl dneska důraznější, více bojoval a měl i potřebné štěstí. Nám naopak nevyšlo vůbec nic, proto jsme prohráli.

V sezoně jste s Minskem ani jednou neprohráli. Čím vás dneska překvapil?
Jak už jsem říkal, hráli play-off hokej. Víc bojovali, měli větší touhu po vítězství a to dneska bohužel rozhodlo. My ale musíme na tento zápas zapomenout a už se plně soustředit na neděli, kdy chceme Minsk samozřejmě porazit.

Zaskočili vás třeba urputnou defenzivou?
Čekali jsme, že budou pozorně bránit a čekat na protiútoku. Je ale fakt, že bránili ve čtyřech lidech, zhušťovali prostor před brankou a my se v podstatě nedostali do větší šance. Snažili jsme se kombinovat a několikrát chyběla i střelba. Zítra se musíme rapidně zlepšit.

Hráli jste několik přesilovek, soupeř je však s přehledem ubránil…
Početní výhody, to byla z naší strany tragédie. Vůbec jsme se nehýbali a hráli staticky. Chyběl nějaký nápad, kterým bychom soupeře překvapili. V neděli si musíme něco říci a hrát přesilovky jinak. Hlavně více střílet a tlačit se do branky.

Ve třetí třetině jste nastupoval na pozici obránce, proč?
Trenér se snažil něco změnit a dát nám nový impuls. V podstatě přeskupil formace, mě dal na beka, bohužel ani to k úspěchu nevedlo.

Po zápase jste byli dlouho zavření v kabině. Co vám trenér nejvíce vytýkal?
Hlavně nám vytýkal pohyb, který byl z naši strany opravdu špatný. Také ale četnost střelby a tlak do branky. Nabádal i ke zvýšené bojovnosti a důrazu. Jsme si dnešního špatného výkonu plně vědomi a doufám, že se nám to v neděli povede odčinit.

Přišla vás podpořit slušná návštěva, na co se mohou diváci těšit v neděli?
Doufám, že zlepšíme úplně vše a sehrajeme zcela jiné utkání, které pro nás bude vítězné. Věřím, že opět přijde hodně lidí a my uděláme pro výhru maximum!

Děkuji za rozhovor.